banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

'Rusya krizi, tarım ile hayvancılıkta Macaristan için fırsat olabilir'

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Rusya ile Türkiye arasından yaşanan uçak krizinin, tarım ve hayvancılık alanında Macaristan için fırsat olabileceğini söyledi.

Matlı, “Rusya’nın yaptırımlarına karşı alınacak uygulanacak tedbirlerin iyi değerlendirilmesi halinde, önümüzdeki günlerde Macaristan pazarı için yeni fırsatlar doğabilir. Bu kriz ortamını Macaristan ve Türkiye iyi değerlendirirse, tarım ve hayvancılık alanında önemli işbirlikleri doğabilir” dedi.

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich ve beraberindeki heyet, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve BTB Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.

BTB Hizmet Binası’ndaki ziyarette konuşan ve Başkonsolosu Bursa’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Özer Matlı, Macaristan ile Türkiye’nin geçmişten gelen dostluğuna dikkat çekti. Matlı, geçmişten gelen bu dostluğun, ticarete dönüşmede istenilen seviyelerde olmadığını hatırlattı.

İki ülke arasındaki ticaretin artırılmasında şu an önemli bir dönemeçte olduğunu vurgu yapan Matlı, “Sizlerin de bildiği gibi, geçtiğimiz günlerde sınır ihlali yapan Rus savaş uçağının jetlerimiz tarafından düşürülmesi hadisesini yaşadık. Rusya’nın yaptırımlarına karşı alınacak uygulanacak tedbirlerin iyi değerlendirilmesi halinde, önümüzdeki günlerde Macaristan pazarı için yeni fırsatlar doğabilir. Bu kriz ortamını Macaristan ve Türkiye iyi değerlendirirse, tarım ve hayvancılık alanında önemli işbirlikleri doğabilir. Bizler, Macaristan’ın hem tarım hem hayvancılık alanında önemli kaynakları barındırdığını biliyoruz. Bunların iyi analiz edilmesi ve fırsatın iyi değerlendirilmesi halinde Rus pazarında yaşayabileceğimiz olası kayıpları, Macaristan’dan telafi edebiliriz. Aynı şekilde Macaristan da bu fırsatı iyi değerlendirebilmelidir diye düşünüyorum.” dedi.

Başkonsolos Balazs Hendrich de, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ile aynı fikirde olduğunu söyledi. Başkonsolos Hendrich, “Macaristan, küçük ama birçok anlamda zengin bir ülke. Rusya ile olan durumdaki fikirlerim sizinkilerle aynı. Kötü olaylar iyi şeyler doğurabilir. Özellikle canlı hayvan alım-satım işinde Türk kurumları önemli girişimleri var. Bunlar daha da artırılabilir.” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca BTB üyelerinin, Macaristan’da yaptığı ticari faaliyetlerinde yaşadığı zorluklar da konuşuldu. Macar yetkililer, bu konuları gerekli mercilere ileteceklerini ve çözüme kavuşturacaklarını ifade ettiler. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.