banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Rus uçağı Türkiye hava sahasını ihlal etti

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya’ya ait bir savaş uçağının Türkiye hava sahasını ihlal ettiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının Türkiye’ye ait jetlerin müdahalesiyle bölgeden ayrıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Rusya Federasyonu’na ait bir savaş uçağı 3 Ekim saat 12.08’de Yayladağı/Hatay bölgesinin güneyinde hava sahamızı ihlal etmiştir. Bölgede devriye uçuşu yapan iki F-16 uçağımız tarafından önlemede bulunulması üzerine Rus uçağı Türkye hava sahasını Suriye’ye geçerek terk etmiştir.”

Yaşanacak sorunlardan Rusya’nın sorumlu olacağının belirtildiği açıklamada, “Söz konusu ihlal, Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi, Bakanlığımız Müsteşar Vekili tarafından Bakanlığa çağırılarak kuvvetle protesto edilmiş, bu tür bir ihlalin tekerrüründen kaçınılması önemle talep edilmiş, aksi takdirde yaşanabilecek arzu edilmeyen bir hadiseden Rusya Federasyonu’nun sorumlu olacağı bildirilmiştir.” denildi.

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Feridun Hadi Sinirlioğlu’nun Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştüğünün belirtildiği açıklamada, “Ayrıca, Sayın Bakanımız Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u 3 Ekim günü arayarak konuyla ilgili benzer görüşleri tekrarlamış ve tepkimizi dile getirmiştir. Sayın Bakanımız, ABD, İngiltere, Fransa, İtalya Dışişleri Bakanlarıyla da durumu değerlendiren telefon görüşmeleri yapmıştır. Sayın Bakanımız NATO Genel Sekreteri ve Almanya Dışişleri Bakanı’yla da konuyu ele alacaktır.” diye kaydedildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.