banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Ruha Der; Demokratikleşme paketi özgürlükleri genişletiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyu ile paylaştığı Demokratikleşme Paketi'ni değerlendirirken, " Bu paket ile birlikte ülkemizin yıllardır sorun teşkil eden sorunların üzerine cesaretle gidildiğini görüyoruz." ifadesini kullandı.

RUHA-DER Başkanı MÜJDECİ tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: " RUHA-DER olarak her platformda demokratikleşmeye önem verdiğimizin altını çizdik. Her zaman ve her zeminde daha özgürlükçü bir demokrasiye ihtiyacımız olduğunu belirttik. Ekonomideki hedeflerimize ulaşırken de demokratikleşme sürecinde atılacak her türlü adımın faydalarını göreceğimize inandığımızı söyledik. Ne kadar demokrasi, o kadar özgürlük, Ne kadar özgürlük o kadar Refah seviyesinin yükselmesi diye düşünüyoruz. Açıklanan bu paket ile birlikte ülkemizin yıllardır sorun teşkil eden konularının üzerine cesaretle gidebildiğini görüyoruz. 12 Eylül Anayasa reform paketi olmasaydı bugün bu demokratikleşme paketi olmazdı ve yarın ise yeni anayasa yapılamaz. Elbette bu bir süreç,  kesinlikle devamını bekliyoruz. Toplumumuzun ilerleyen dönemlerde demokrasiye olan bağlılığının daha da artacağını düşünerek pakette yer alan Eğitim Dili, Klavye, Seçim Sistemi, Kılık Kıyafet, Köy İsimleri, Memurların siyasi haklar vb. konularla ilgili de zamanla toplumsal mutabakatın ve taleplerin bu alanlardaki özgürlükleri kapsayıcı hale geleceğini söyleyebiliriz. Bu aşamada bize düşen, Türkiye'yi prangalarından kurtaracak, sadece ekonomik kalkınma bakımından değil, bütüncül bir gelişmenin yolunu açacak demokratik değişimin arkasında durmaktır. RUHA-DER olarak, Demokratikleşme Paketi’nin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, Türkiye'yi, her vatandaşının eşit ve özgür bireyler olarak huzur içinde yaşadığı, din, dil, ırk, siyasal görüş, yaşam biçimi ayrımı yapılmayan, huzur içinde bir ülke ve toplum olma yolunda ilerleten her adımın arkasında olduğumuzu tekrar tekrar ifade ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.