banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Rize İHH Müslüman gençlere yapılan saldırıları kınadı

Son günlerde üniversitelerde İslam’a ve İslami kimlikli öğrencilere yönelik saldırıları, Rize İHH adına Gençlik Başkanı olan Hasan Kanbur tarafından yapılan yazılı basın açıklamasıyla kınandı.

Açıklamasında sol grupların Kur’an-ı Kerim’e ve Müslüman gençlere tahammülleri olmadığını belirten Kanbur, “Müslümanların üniversitelerdeki varlığından ve her türlü çalışmalarından rahatsız olan İslam düşmanı sol gruplar, geçtiğimiz günlerde İTÜ'de cami talebi için bir araya gelen Müslümanlara saldırdı. Daha sonra Ankara Üniversitesi mescidinde Kur'an-ı Kerim okumak için bir araya gelen hanım kardeşlerimizi 'burada bizden başka gruplara izin vermeyiz.' diyerek mescitten dışarı çıkarmak suretiyle engelledi. Kendilerine Kadın Kolektifleri adını veren şirret bir gurup tarafından sözlü ve fiili bir saldırıda bulunuldu. Daha önceden de İHH'nın yetim sponsorluk ve katarakt çalışmalarını tanıtmak için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi önünde rektörlük onaylı stant açan İHH gönüllüsü öğrencilere aynı azgın grup tarafından saldırı yapılmıştı.” sözlerine yer verdi.

“2 yıl önce Hopa’da iftar veren TIR’ımıza saldırdılar”

Kanbur açıklamasında, “Kendilerini Üniversitelerin sahibi gibi gören ve alternatif hiçbir düşünceye tahammül edemeyen bu sol/faşist çevreler, aşağılık yöntemlere başvurarak hiç de medeni sayılmayacak bir tutumla kendilerinden bekleneni sergilemişlerdir. Yine aynı bu zihniyet 2 yıl önce Hopa’da iftar veren TIR’ımıza alçakça saldırıda bulunmuştu. Bu sol-faşist çevreler şunu bilmelidirler ki üniversiteler tüm halkımızın ortak mekânlarıdır.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar İŞID yaftası ile karalanmakta”

Kanbur, “Bu sol-faşist çevreler ve bunların küresel paydaşları Müslümanları İŞID yaftası ile karalamakta ve saldırılarına haklı bir gerekçe uydurmaya çalışmaktadırlar. Bizler şunu iyi biliyoruz ki IŞİD, emperyalizmin yeni bir oyunudur ve Müslümanların kanına girmek için oluşturulmuştur. İŞID’in faaliyetleri ne kadar İslam’a zarar veriyorsa, İŞİD bahanesini ağızlarında sakız eden bu faşist gruplar da daha fazla zarar veriyor. Müslümanların üniversitelerdeki gayretini çekemeyen sol grupların yaftaları ile oluşan şiddet, bu bağlamın üniversitelere yansımasıdır. Aynı şiddet ve baskıyı uluslararası arenada kullanan batılı güçlerin bahanelerini biz Paris saldırılarında ve 11 Eylül’de de gördük. Görünen o ki sol faşist çevreler, ülkemizde de bu bahaneyi kullanarak İslami çalışmaları engellemeye çalışmaktadırlar.” dedi.

Kanbur son olarak, “Sol çevreler şunu da iyi bilmeliler ki, baskı ve zorbalıklara Müslümanlar asla pirim vermeyecek, karalamalara boyun eğmeyecektir.” ifadelerini kullandı. (İlyas Tunç-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.