banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Risale-i Nur'un bandrol meselesi mahkemeye taşındı

Üstad Said-i Nursi’nin Risale-i Nur Külliyatı konusunda vekil tayin ettiği bazı talebelerinin, yapılan izinsiz sadeleştirme ve baskılar üzerine mahkemeye başvurduklarını kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili bandrol meselesi hakkında twitter hesabından bir açıklamada yaptı.

Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili bandrol meselesini Kültür ve Turizm Bakanı  ile görüştüğünü ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Çelik, şunları söyledi: “Konunun özeti şudur: Eserlerle ilgili Kanun gereği Üstadın vefatından itibaren 70 yıl ‘Koruma’ var. Yani üstadın vekillerinin dışında eserleri kimse basamaz.

Üstadın vekil tayin ettiği bazı talebeleri, yapılan izinsiz sadeleştirme ve baskılar üzerine mahkemeye başvurmuşlardır.

Mahkeme sonucu varislik ve vekillik meselesi netleşecek ve onların muvafakatı ile kim isterse eserleri basabilecektir.

Bugüne kadar birçok yayınevi "Koruma yoktur" beyanıyla eserleri basmıştır. Koruma bulunan bir eseri "koruma yoktur" diyerek basmak suçtur.

İşaretü'l İ'cazı basan bir iktidar, Risale-i Nurların neşrine mani değil aksine müzahir olur. Konuyu bilmeden yapılan tenkit haksızlıktır.”dedi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.