banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

  Sosyal Aktiviteler ve Eğitim Kulübü (SAVEK), Dicle Üniversitesi Kongre Salonunda, “Said Nursi’nin Kahramanlığı ve İman Kurtarma Hizmeti” adlı bir program düzenledi.

Saat 13.30’da Kuran tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Necmettin Şahiner, Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin esas maksadının İmanı kurtarmak olduğunu söyleyerek “İman bir nurdur. Hakiki imanı elde eden, kâinata meydan okuyabilir. Elhamdülillah hepimiz iman etmişiz. Ta, Kalû Bela’da söz vermişiz.” ifadelerini kullandı.

Tesettür Risalesini yazdığı için Üstad Bediüzzaman’ın 11 ay hapis cezası aldığını belirten Şahiner, bu ceza üzerine Üstad Bediüzzaman’ın sert tepki gösterdiğini ve bir Müslümana verilen bu cezanın hakaret sayılacağını söylediğini belirterek Üstad’ın, “Bu ceza ya at hırsızına ya da kız kaçırana verilir. Benim gibiler ise ya idam cezası, ya yüz bin sene hapis cezası alır, ya da beraat eder.” dediğini hatırlattı.

Risale-i Nur’un Anadolu’nun Bağrından fışkırdığını ve Anadolu’nun malı olduğunu söyleyen Şahiner, “Said Nursi, hayatta iki kelimeyi öğrenemediğini söylemişti. Biri korkmak, biri de unutmak. ‘Hiçbir zaman korku benim elimden tutmadı’ derdi.   Van Kalesinde ayağı takılıp düşecekken ‘Davam’ diye haykırıyordu.”. diyerek Bediüzzeman’ın davaya verdiği öneme değindi.  (M. Sıddık Bilge / Hamza Adiyaman - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.