banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Rektör Taşaltın, Kaşmer Dağını İmara Açan Belediyeye Çağrıda Bulundu


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ekolojik yaşam alanı olarak belirlenerek imara açılan kaşmer dağı tartışmaları devam ederken Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın belediyeye çağrıda bulundu.
Rektör Taşaltın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kaşmer Dağı’nın Balıklıgöl/ Halilürrahman ‘nın su kaynağı olduğuna dikkat çekerek, bu konuda susanlar Üniversitenin Eyyubiye'deki arazisi  ile ilgili seslerinin çıktığına dikkat çekti.
Taşıma ile ilgili olarak üniversitede çarkları döndürmenin imkansız olduğunu söyleyen Rektör Taşaltın, Osmanbey civarındaki kıraç arazinin imara açılmasını talep etti.
İŞTE KONUYLA İLGİLİ YAPILAN O PAYLAŞIMLAR:

“Balıklıgöl/Halilürrahman  Urfa'yı Urfa yapan temel değerlerden biridir. Kaşmer Dağı ve çevresi de Balıklıgöl'ün kaynağıdır.
Kaşmer Dağı ve çevresinin imara açılması konusunda susanlar, konu Üniversitenin Eyyubiye'deki arazisi olunca  'Yeşil alanı müdafaa ediyoruz' diyorlar
Üniversitenin öğrenci sayısı 30.000'e dayandı. Her gün 20 Bin civarında öğrenci, memur, hoca, hemşire, Doktor, Osmanbeye gidip geliyor.
Basit matematik hesap bir körüklü otobüs en fazla 150 kişilik
Her 3 dakikada bir otobüs olsa, bir saatteki maksimum taşınacak yolcu 3000 kişi
KYK 1000 kişilik yurt ihalesi yaptı. 5000 kişilik yurt için KIZILAY'a arsa tahsisi yapıldı. 
Fakat bunlar hem yavaş işleyecek hem de sayıca çok yetersiz.
Osmanbey civarındaki kıraç arazi imara açılsın, Özel yurtlar ve evler yapılsın. Personel rahatlasın diyoruz. Cevap alamıyoruz”
DÜN DE PAYLAŞIMDA BULUNMUŞTU:

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın dünde konuyla ilgili yazı yazan Milat Gazetesi yazarı Ufuk Coşkun’un, “Balıklıgöl, imar çalışmalarına kurban gitmesin!” başlıklı yazısını sosyal medya hesabından paylaşarak altına şu yorumu yazdı: Üniversitenin Eyyübiye kampüsündeki mevcut fakülte binalarının olduğu yeri TOKI'ye verelim, TOKI bunun karşılığında fakülte binaları yapsın demiştik. Herkes feryad etmişti, 'yeşil alan, yeşil alan' diye... O feryad edenler neredeler”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
urfalı yorum 6 yıl önce

Rektörüm babayiğit adamsın valla. Şehrin dibindeki Germüç, ve Osmanbey civarı ısrarla imarı engelleniyor. şehre oldukça uzak yerlerde uydu uydurdu kentler açılıyor. akla soru işareti geliyor.