banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Reklam bu haliyle yayınlanamaz
Kurul, reklamın bu haliyle yayınlanamayacağı kararına vardı.
Tepkilere neden olan Evy Baby'nin yeni reklam filmi için Reklam Özdenetim Kurulu kararını verdi. Reklam Özdenetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada karar şöyle açıklandı:
KARAR:
Kurulumuza Evy Baby Bebek bezi reklam filmi ile ilgili olarak yapmış olduğunuz başvuru değerlendirilmiş ve aşağıdaki sonuca varılmıştır; “Reklamda oynayan küçük kız çocukları özellikle “Bebek’te üç beş tur atarım” sözünün yer aldığı ve filmin sonunda el ele tutuşarak yürüdükleri planlarda yetişkin tavırları sergilemektedirler.
Bir çocuğun aile büyüklerini taklit etmesi çocuksu bir davranış olarak görülmektedir. Ancak belirtilen bu planlardaki davranışlar bir yetişkinin kadınsı davranışlarının abartılı özentisi olarak görülmüştür.
Reklam filmindeki çocukların hareketleri ve giyim tarzları çocuk masumiyeti çerçevesinde sayılabilecek “anneyi taklit etme” oyununu aşan sahneler olduğundan Özdenetim Esasları’nın “Çocuklar ve Gençler” başlıklı 18inci maddesinin “Çocuklara ve gençlere yönelik ya da onları konu alan pazarlama iletişimi gerçekleştirilirken çok dikkatli olunmalı ve ayrı bir özen gösterilmelidir. Bu tarz iletişimler, olumlu sosyal davranışları, yaşam biçimlerini ve tavırları sarsacak nitelikte olmamalıdır” şeklindeki hükmüne aykırı olduğu sonucuna varılmıştır.
Kurul görüşü reklamveren ve reklam ajansına iletilmiş, Evy Baby reklam filminde gerekli düzeltmeler yapılmadıkça bu hali ile yayınlanmaması istenmiştir.
Bilginize sunar, Reklam Özdenetim Kurulu’na göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. Saygılarımızla, Çetin Ziylan Reklam Özdenetim Kurulu adına Başkan
MİLLİYET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.