banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Reji Kilisesinde sergi açıldı
Kamulaştırması yapılan Abacılar Evi, Parmaksızlar Evi ile restorasyonu tamamlanan Sezerler evi ile Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’ni (Reji Kilisesini) gezen Vali Celalettin Güvenç’e, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Elmalı, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve daire amirleri eşlik etti.



Yıldız Meydanından Gazezoğlu Kültür Merkezi güzergahı istikametinde bulunan proje evlerini gezen Vali Güvenç, evler hakkında yetkililerden bilgi aldı.



Çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlarla da sohbet eden Vali Celalettin Güvenç, son olarak Gazezoğlu Kültür Merkezi’ne geçti. Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında merkezde el işi kursu alan kadınları ziyaret eden Vali Güvenç, sergiye hazırlanan kursiyer kadınlarla sohbet etti.



Kendisine İzmir’de faaliyet gösteren 2-3 tekstil firmasının Şanlıurfa’da fabrika açmaları halinde burada bu işi yapabilecek bayan işçi bulunup bulunamayacağını sorduklarını ve kadınların bu konudaki düşüncelerine soran Vali Güvenç, kadınlara açılması muhtemel fabrikalarda kadınların asgari ücretle işe alınacağını anlattı.



Vali Güvenç, kadınların tekstili öğrenmesi için kendilerinin de kadınlara 3 ay boyunca günlüğü 20 TL’den olmak üzere kurs açarak bu işi öğrenmelerini sağlayacaklarını söyledi. Kursiyerler,  bayanların bu işi yapabileceklerini, zaten evde oturduklarını istendiği kadar işçinin bulanabileceğini bildirdiler.



Kadınların yapmış olduğu el işi kumaşları inceledikten sonra buradan ayrılan Vali Güvenç, kamulaştırması yapılan bölgeyi Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş ve İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile birlikte gezdiklerini ifade ederek, “Burada yeni aldığımız evler var. Özellikle Reji Kilisesinin daha aktif kullanılması için bazı düşüncelerimiz oldu. İlahiyat fakültesi hocalarımıza bir yer vereceğiz. Abacı Evini ve Parmaksızlar Evini restore ediyoruz. Yakın zamanda bu bölgeyi tam bir kültür merkezi haline getireceğiz” şeklinde konuştu. 
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.