banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

TÜRKSAT üzerinden 3 kıtada yayın yapan Rehber TV 4 yılı geride bıraktı.

Rehber TV’nin ilkeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Rehber TV Programcısı Özkan Yaman, Rehber TV’nin toplumdaki hassasiyetleri ekrana taşıma amacı ile kurulduğunu ifade etti.

“Mustazafların bu ülke içinde hem de dünya genelinde bir tercümanı olmak istiyoruz”

Müslüman halkın sesi soluğu olma amacı taşıdıklarını dile getiren Yaman, “Rehber TV olarak biz medyada ihmal edilenlerin, bir yerde yok sayılanların, mazlumların mağdurların, mustazafların hem bu ülke içinde hem de dünya genelinde bir tercümanı olmak istiyoruz.  Böyle bir ilkemiz var. Bununla beraber toplumdaki yozlaşmaların toplumda bir yerde bir şekilde kötüye gidiş varsa bunun da televizyon olarak bir yerde önüne geçme amacı ile kurulmuştur. Yine toplumun özellikle manevi ihtiyaçlarını ailenin manevi ihtiyaçlarını veya gençlerin çocukların İslam’ı, İnsani değerlerinin koruması geliştirilmesi amacını taşımaktadır” dedi.

“Televizyonculuğu biz sorumluluk olarak görüyoruz”

4 yıldır yapmış oldukları yayınlarda büyük fedakârlıklar yaptıklarını belirten Yaman, “ Öncelikle medyada İslami referansın olmayışı ve toplumun pek alıştığı İslami yayının bulunmayışı bir zorluktur. Kimisi maddi bakımından medya sektörü ciddi manada sermaye isteyen bir sektördür. Bu anlamda tabiî ki sıkıntılar var. Bununla beraber yayıncılık, ciddi prodüksiyon çalışmalar istiyor. Bunun için bir yetiştirilmiş bireylere ihtiyaç vardır. Sıkıntının olmadığı yerde işin lezzeti ve ihlası olmayacaktır. O yüzden sıkıntıları imtihan olarak da görüyoruz.  Çünkü biz televizyonculuğu bir sorumluluk olarak görüyoruz.  Şuanda yaptığımız iş, eğitim faaliyetidir.  Bilinçlendirme haberdar etme faaliyetidir” ifadelerini kullandı.

Dizi ve film çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Yaman, “Yeni yayın döneminde Filistinli bir dizi yayına girecek. Kendi yaptığımız filmlerin ise çalışmaları devam ediyor. Bir takım deneme sayılabilecek filmler giriyor. Dizi film içinde bir takım zorlukları aşabilirsek buna bir tarih veremeyeceğiz ama konuyla ilgili ciddi hedeflerimiz var” ifadelerini sözlerine ekledi.

“Rehber TV, toplumdaki günahları bir şekilde azaltma önleme amaçlıdır”

Son olarak Rehber TV’nin her aile bireylerini günahlardan koruyabileceğini ifade eden Yaman şunları kaydetti: “Rehber TV bir ailenin bütün bireyleri ile oturup hiç değiştirmeden ve başka bir kanala geçmeden rahatlıkla izleyebileceği bir kanaldır.  Rehber TV tamamen toplumdaki günahları bir şekilde azaltma önleme amaçlıdır. Seyirciler çok temiz bir ekran bulacaklar. O yüzden Rehber TV hem günahlardan uzak durduran, hem de eğiten, hatırlatan, öğreten ve keyif veren bir kanaldır. Bu anlamda izleyicileriniz destek olmasını bekliyoruz.” (M.Hüseyin Temel / Emrah Deniz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.