banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

REHABİTİLASYONCULAR ADLİYEDE

Rehabilitasyon merkezlerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Şanlıurfa merkezli olarak 5 il ve 10 ilçede polis tarafından eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 kişi, adliyeye sevk edildi.

Rehabilitasyon merkezlerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Şanlıurfa merkezli olarak 5 il ve 10 ilçede polis tarafından eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 30 kişiden 29’u serbest bırakıldı.

 Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa ve çeşitli illerde bulunan rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alan engelli çocukların özür oranlarının yüksek gösterilerek kamunun zarara uğratıldığı bilgisini alan emniyet çalışma başlattı.  Yürütülen soruşturmada, engelli kişilerin özür oranlarının yüksek gösterilmesini sağlayan kamu görevlilerine rüşvet verildiği de tespit edildi. Şanlıurfa kent merkezi ile 10 ilçesinde organize şekilde çalışan şebekenin 4 farklı şehirde de üyelerinin bulunduğunu belirleyen polis, önceki gün sabah saatlerinde operasyon kararı aldı. 5 il ve 10 ilçede eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 13'ü kamu görevlisi 59 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda bilgisayar ve evraka da incelenmek üzere el konuldu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulanan şüphelilerden 8'i ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.  Dün adliyeye sevk edilen 21 kişi de savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Poliste sorgusu tamamlanan 30 kişi ise bu sabah saatlerinde adliyeye çıkarıldı. Güvenlik önlemi alınan adliyeye getirilen 30 şüpheli, 'Organize suç örgütü kurmak ve üye olmak', 'Resmi evrakta sahtecilik' ve 'Rüşvet' suçlarından Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanmaya başlandı.

 


GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.