banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Referandum 12 Eylül'de

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanvekili Kırdar Özsoylu, anayasanın bazı maddelerindeki değişiklik yapılması hakkındaki kanunun anayasanın 175. ve 3376 sayılı kanun hükümleri gereği halk oylamasına sunulacak sürenin değişiklikten önceki hüküm itibariyle bu metnin uygulanması gerektiğini ve bunun 120 gün olarak tespitine ve seçimlerin 12 Eylül Pazar günü yapılmasına oy çokluğu ile karar verildiğini söyledi.

YSK'nın referandum takvimini belirlediği olağanüstü toplantı sona erdi. Toplantı sonunda bir açıklama yapan YSK Başkanvekili Kırdar Özsoylu, anayasa değişikliğinin paket olan metninin dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığını hatırlatarak, bugünde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Anayasa değişikliklerinin halk oyuna sunulması hakkındaki kanunda mevcut halk oylamasının yayın süresinin 60 gün içinde yapılacağının öngörüldüğünü belirten Özsoylu, "ilgili kanunun 2. maddesinde yer alan önceki metindeki 120 günlük süre 60 güne, 6. maddesinde yer alan 40 günlük süre ise 20 güne indirilmiştir.

Anayasa değişikliklerinin halk oyuna sunulması hakkındaki kanun anayasanın 67. maddesinin son fıkrasında ifade edilen seçim kanunları kapsamında olduğundan anayasanın 67. maddesinin son fıkrasının hükmü gereği seçim kanunlarındaki değişiklikler yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanamayacağından Türkiye Cumhuriyeti anayasasının bazı maddelerindeki değişiklik yapılması hakkındaki kanun anayasanın 175 ve 3376 sayılı kanun hükümleri gereği halk oylamasında uygulanacak sürenin değişiklikten önceki hüküm itibariyle bu metnin uygulanması gerektiğinden bunun 120 gün olarak tespitine ve seçimlerin 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılmasına Yüksek Seçim Kurulumuz tarafından oy birliği ile karar verilmiştir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.