banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Rastgele Çekilen Araçlara Vatandaştan tepki VİDEO

Sürücüler tarafından tepki ile karşılanan rastgele araç çekimlerine kim veya kimlerin dur diyeceği bilinmiyor ama vatandaşlar yetkililerden açıklama bekliyor

Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hacı İbrahim Toru, sürücülerin korkulu rüyası haline gelen trafikten rastgele araçların çekilmesini köşesine taşıdı.

“haksızlıkların karşısında susan dilsiz şeytandır” sözüne dayanarak başladığı yazısından toru yaşanan sıkıntıyı okurlara, yetkililere ve Şanlıurfa vekillerine aktardı.

Toru yazısında kendisine ait aracın görevliler tarafından özel bir çekici tarafından yedi emine gönderildiğini belirtiyor.

Aracın çekilmesinin hem maddi hem de manevi olarak sıkıntılar doğurduğunu ifade eden toru bir aracın çekilmesinin toplam masrafının 165 TL olduğunu aksaklığın o an giderilmesi halinde toplam olacak masrafın 20 TL civarında olduğunu ifade ediyor.

Toru yazısının devamında çekilen aracın hangi kanuna göre çekildiğini sorduğunda görevlilerin trafik cezası madde 30/1-a” yı uyguladıklarını belirterek kendisinde o maddeyi araştırdığını belirtiyor.

Trafik cezası madde 30/1-a

Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak

Ceza miktarı (ceza tutarı ne kadar?)

77,00 tl ( peşin 57,75 tl)

Ceza puanı (sürücüler için)

20 ceza puanı

Ceza kime uygulanır

Sürücülere

Trafikten men (teknik şartlara uygun hale getirilinceye kadar)

Toru yazısının devamında şu noktalara değiniyor. Araç milli servettir, fuzuli ödenen paralar ise alın teri ile kazanılmış çoluk çocuğuna ekmek parası kazanmaya çalışan ve o parayla geçinmeye çalışan 7 nüfuslu bir ailenin nafakasından ödenen bir para olabilir. Onun için bu uygulamayı yapan kişinin birazda vicdanını sorgulaması gerekir diye düşünüyorum.

Sosyal hukuk devleti hiçbir zaman vatandaşını mağdur etmez bunun içinde kanun çıkarmaz tam tersine vatandaşının huzurlu, güvenli ve münferit bir şekilde yaşaması için çaba gösterir.

Burada uygulayıcılar çok önemli yönetenler çok önemli çünkü bunlar devletle, vatandaş arasındaki sevgi ve saygıyı oluşturanlardır.

zaten belirtilen kanun maddesinde de böylesi katı bir uygulamanın yapılmasını göstermiyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.