banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Rahmet Gıda Bankası'ndan Kurban Bayramı hazırlığı

Mardin’in Kızıltepe (Qoser) ilçesinde yardım faaliyetlerinde bulunan Rahmet Gıda Bankası, yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle “Yasin Börü’nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?” sloganıyla çalışmalarına başladı.

Hayırseverlerin bağışlayacağı kurbanları aracı usulüyle tespit ettikleri yetim ve muhtaçlara ulaştırmak için her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’da toplu kesim yapacaklarını belirten dernek yetkilileri, Yasin Börü’nün yarım kalan işini tamamlamak istediklerini belirttiler.

Yapılacak kurban kesimi ilgili açıklamada bulunan Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz, özellikle bağışta bulunacak hayırseverlerin kesim ve dağıtımda bulunmalarını isteyerek, dağıtım esnasında belki yılda bir et yüzü görmeyen çocukların o yüzündeki tebessümü görmelerini istediklerini söyledi.

Öz, “Rahmet Gıda Bankası olarak, her yıl olduğu gibi önümüzdeki Kurban Bayramı’nda da Kızıltepe’de tespit ettiğimiz muhtaç ve yetim ailelere bir nebze de olsa yardım ederek onlara kurban etlerini ulaştırmak istiyoruz. Bu konuda hayırseverlerin bağışlayacağı kurbanları toplu kesim yapılarak tespit ettiğimiz yetim ve muhtaç ailelere ulaşması için köprü vazifesi göreceğiz. Özellikle bağışta bulunacak hayırseverlerin hem kesimde hem de dağıtımda bulunmalarını istiyoruz. Dağıtım esnasında belki yılda bir et yüzü görmeyen çocukların o yüzündeki tebessümü görmelerini ve nasıl bir hayra vesile olduklarını görmelerini istiyoruz. Çünkü anlatmak ile görmek bir olmuyor. Bizzat yaşamak lazım.” diye konuştu.

“Yasin Börü’nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?”

Yasin Börü'nün yarım kalan hayırlı işini devam etmek istediklerini belirten Öz, sözlerine şöyle devam etti: “6-8 Ekim saldırılarında kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü'nün yarım kalan hayırlı işini devam ettirmek istiyoruz. ‘Yasin Börü’nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?’ sloganıyla Yasin Börü’nün yerine kurban eti dağıtmak isteyen gönüllü kardeşlerimizi bekliyoruz. Yasin Börü’nün yaşıtları bayramda gezip eğlenirken kendisi muhtaç ve yetim ailelere bir lokmada olsa et ulaştırma derdindeydi. Ama maalesef elinde kalan poşetleri dağıtamadan katledildi. Onun bıraktığı yerden biz devam etmek istiyoruz. ” dedi.

Dernek olarak bu yıl kurban bedelini 450 TL olarak belirlediklerini bildiren Öz, kurban bağışlamak veya düzenleyecekleri toplu kesimde ve dağıtmada bulunmak isteyen hayırseverlerin Rahmet Gıda Bankası'na şahsen veya 0482 312 22 52, 0535 734 66 88, 0545 445 44 47 numaralı telefonları arayarak ulaşabileceklerini söyledi. (Mehmet Aslan-İLKHA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.