banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Rabia Meydanında neden yıkım yapılıyor?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi çalışmaların otopark katında tavandan yaygın bir şekilde su akıntıları olduğundan dolayı başlatıldığını açıkladı.

İŞTE YAZILI OLARAK YAPILA O AÇIKLAMA:Son zamanlarda Rabia Meydanı ile ilgili çalışmalar hakkında yerel basında bazı haberler yer almaktadır. Bu yüzden kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur.
 
Bilindiği üzere önceki yönetim tarafından 25 yıllığına ‘Yap İşlet Devret’ modeliyle ihale edilen Rabia Meydanı ve otoparkının üst yapı düzenlemesi de ayrıca ihale edilmiştir.
 
Yine geçici kabulleri önceki yönetim tarafından gerçekleştirilen Meydanın üst düzenlemesinden sonra, yapının otopark katında tavandan yaygın bir şekilde su akıntıları ortaya çıkmıştır.
 
Otopark işletmecisinin Belediyemize mağduriyetinin giderilmesi için müracaat etmesi üzerine yapılan incelemelerde otoparkın ihalesinin Avam (fikir projesi) üzerinden ihaleye çıkarıldığı uygulama projesinin yüklenici firma tarafından hazırlanarak idareye onaylatıldıktan sonra inşaat ruhsatı verileceği belirtilmiştir. Ancak yüklenici firma uygulama projesi sunmadan inşatta başladığı bitirdiği ve geçici kabullerinin bu şekliyle yapıldığı tespit edilmiştir.
 
Belediyemiz, çözüm noktasında işletmeci firmanın inşaatı yapımından kaynaklanan yükümlülükleri hatırlatarak işin çözümü için yapılacak izolasyon çalışmalarının kendilerinin finanse etmelerini talep etmiş ve işletme tarafından kabul edildikten sonra meydanda gerekli çalışmalar başlamıştır.
 
İzolasyondan kaynaklanan su akıntısının otopark işletmesini rahatsız ettiği gibi, meydanın teknik ve statik güvenliği açısından da tehlike oluşturduğundan, acil müdahale elzem olmuş ve bu nedenle çalışmalar zorunlu olarak hemen başlatılmıştır.
 
Bu kapsamda yapılan çalışma yeşil alanların bulunduğu bölgelerde başlatılarak sorunun çözümü hedeflenmiştir.
 
Kamuoyunun bilgisine sunulur.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.