banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

PYD'nin 'RojavadaKatliamVar' yalanı böyle deşifre oldu

Kısa sürede PKK yanlısı Kürt sitelerinde de yer bulan haber sosyal medya sitesi Twitter'da ‘#RojavadaKatliamVar' etiketiyle en çok bahsedilen konu oldu. Ancak gerçek kısa zaman sonraortaya çıktı. Görüntülerin Esed'in iki ay önce Kürt köylerine helikopterlerle yaptığı varil bombası saldırısı olduğu anlaşıldı.

Nusra Cephesi, terörist El Kaide bağlantılı ve zaman içerisinde özellikle de dış desteklerle Suriye'deki gücünü artırmış fanatik bir örgüt. PYD'nin bölgedeki mücadelesinin Nusra ve benzeri aşırıcı gruplara karşı olduğu propagandası ile Kürtler arasında ve dış dünyada sempati kazanmayı amaçladığı belirtiliyor. Ülkedeki baskı rejimini devirmek için savaşan meşru Suriye muhalefetinin silahlı kanadı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Esed ile işbirliği yaptığı iddia edilen PYD'ye karşı da mücadele veriyor.

Birçok Kürt sitesi sosyal paylaşım sitesi YouTube'a yükleniş tarihi 17 Nisan olan söz konusu görüntüleri "Türkiye'nin desteklediği Nusra militanları Kürt köylerine saldırarak 70 silahsız sivil Kürt'ü katletti" içeriğiyle haberleştirdi. Geçtiğimiz aylarda Lazkiye'de dev Esed posteri önünde Suriyelilere konser veren Grup Yorum, Twitter hesabından ‘#RojavadaKatliamVar' etiketiyle mesajlar paylaştı. Ancak hakikatin anlaşılmasıyla bu mesajları sildi. Söz konusu etiketi sosyal medya üzerinden paylaşan birçok gazeteci de aynı şekilde söz konusu mesajları silerek takipçilerinden özür diledi.

Zaman'a konuşan Suriyeli muhalif Kürt kaynaklar geniş bir medya ağına sahip PYD'nin yalan haberlerle başta Türkiye olmak üzere Kürt bölgelerinde tepki oluşturmayı hedeflediğini belirtti. Kendilerini eleştiren hiçbir medya organına tahammül edilmediğini aktaran kaynaklar bölgede sadece PYD ve PKK yanlısı yayın organlarının bulunduğunu belirtiyor.

PYD militanları yakın bir süre önce Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sınır komşusu olan Rasulayn kasabasını ele geçirerek sınıra 50 metre mesafedeki bir bölgeye de kendi bayraklarını asmıştı. PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'ı lider kabul eden PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde Rojava ismi verilen bölgede bir özerk Kürt devleti kurmayı amaçladığı iddiaları basına yansımış, Ankara gelişmelere sert tepki göstermişti. Rasulayn'daki bayrak daha sonra Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri'nin (SYKK) bayrağı ile değiştirilirken, birkaç gün önce İstanbul'da MİT ve Dışişleri yetkilileri ile görüşen PYD Başkanı Salih Müslim maksatlarının bölgede geçici olarak yönetimi sağlayacak geniş katılımlı bir yerel idare kurmak olduğunu savunmuştu. PYD'nin bölgedeki diğer Kürt grup ve partilere baskı uyguladığı, siyasi cinayet, haraç toplama ve adam kaçırma olaylarına karıştığı biliniyor.

Kaynak: Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.