banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Protestolar 27. Haftada da devam etti
 Basın açıklamasını yapan Genel-İş işyeri temsilcisi Hikmet Burun, son siyasal gelişmeleri ve süreci değerlendirdi.
 Belediye önünde yapılan basın açıklamasında BDP İlçe başkanı M.Ali TÜRK, belediye başkan vekili Mehmet BURUN, Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, BDP ilçe yöneticileri, Eğitim-sen ilçe başkanı ve yöneticileri ve belediye personelleri katıldı.
Viranşehir Belediye personelleri adına açıklama yapan Genel-İş işyeri temsilcisi Hikmet Burun; savaşın giderek tırmandırıldığının ve bunun herkese zarar verdiğini dile getirdi. Mayıs ayında tüm kesimler tarafından öngörülen bu durumu hükümet ya görmezden geldi ya da ülkeyi bilinçli olarak bu çatışmalı, kanlı sürece soktu diyen  Burun, barış elçilerinin cezaevlerine gönderilmesi de hükümetin bu soruna ne kadar gayri ciddi yaklaştığını ve niyetini göstermektedir.Operasyonların devam ettiğini, sivil vatandaşların öldüğünü, kan ve gözyaşının dinmediğini, bu durumun bütün ülkeyi acıya boğduğunu ve bir an önce son bulması gerektiğini belirten Hikmet Burun, çocuk ve gençlerin öldürülmesi, cezaevlerine konulması, bölgede çok gergin bir ortamın oluşması, keyfi uygulamaların başlamasının çok kötü sonuçlara yol açacağını belirtti.
      Burun ,Tutuklu bulunan belediye başkanları ve siyasetçilerin derhal serbest bırakılmasını ve barış ortamının sağlanmasını istediklerini belirtti. Basın açıklaması katılımcıların alkışları ile olaysız bie şekilde son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.