banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Prof. Yıldırım; Kimlikler inkar edilemez

 

Konferans'ta bir açılış konuşması yapan Medya Yazarlar Derneği Başkanı Abdulkadir İkbal, "Barışın estiği şu günlerde böyle bir etkinlik yapmak son derece anlamlı oldu. İnşallah hizmetlere vesile olur. Gayemiz bu milletin birlik ve beraberliğine hizmet etmektir. Bu amaçla Artuklu Üniversitesi yaşayan diller bölümü başkanı sayın Kadir Yıldırım'ı, Din Medeniyet ve Hukuk penceresinden 'Kürt Dili ve Kimliği' hakkında bir konferans tertip ettik. Konferans'a katılanlara ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Peygamber Efendimizin Savaş ismine dahi tahamülü olmadığını ifade eden, Artuklu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kadri Yıldırım, "Ülkemiz yeni bir ortam yakalamıştır" dedi.
Savaşlarla birlikte yıkımların geldiğini söyleyen Yıldırım, "Ülkemiz 30 yıldır savaş acısı çekti. Yeraltı ve insan kaynaklarımız zayiat verdi. Bakın kaç aydır Güneydoğu'da cenazeleri görmüyoruz. Şehit haberleri gelmiyor. Batıda 'Vatan Bölünmez, Şehitler ölmez' sesleri yükselmiyor. Irk ve diller arasında ayrım, renk ve din ayrımı yapmak savaş nedeni oluyor. İnsanları farklı tanıtırsanız, kimliklerini inkar ederseniz, görmemezlikten gelirsen bu olmaz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.