banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Prof. Çeker: Münafıklığın tanımını yaptı

Prof. Çeker: Münafıklar yanar-döner tiplerdir

Hadım yasası ile ilgili sözleri medya tarafından çarpıtılan ve adeta kartel lincine maruz bırakılan Prof. Çeker, münafık tipleri anlattı: “Münafık, iftira atan tiptir. Münafıklar hiç utanıp sıkılmadan iftira atarlar. Zira münafıklar Allah (cc)'ı güya aldattığını sanan tiplerden oluşur.”

Hadım yasası ile ilgili sözleri çarpıtıldıktan sonra medyanın en çok ilgi gösterdiği isim haline gelen Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, Müslüman-münafık kıyaslaması yaparak “Münafığın belli bir şahsiyeti yoktur. Yani ödünç şahsiyetli tiplerdir” dedi.

ÇEKER: “MÜNAFIKLAR  ALLAH'IN EMRİNE İTAAT ETMEZ”

Bolu'ya Sevda Sevgi ve Dayanışma Derneği'nin davetlisi olarak gelen Prof. Dr. Orhan Çeker, ‘Kur'an'da İnsan Tipleri' konulu konferans verdi. “Münafığın belli bir şahsiyeti olmaz. Münafıklar, yanar-döner tiplerden oluşur. Aynı zamanda bunlar ilahi hükme teslim olmama özelliği taşırlar. Oysa Müslümanlar ise kelime olarak da taşıdığı anlam itibariyle teslim olan kişi, ‘işittik ve itaat ettik' diyen kişi olma özelliği taşır” diyen Prof. Dr. Çeker, “Münafık tipler ibadeti duyunca kaçar. Moral bozucu davranırlar. Hayırlı faaliyetleri ve sözleri her zaman engellerler” diye konuştu.

“MÜNAFIKLAR İFTİRACIDIR”

Kur'an-ı Kerim'de 25-30 kadar insan tipine yer verildiğini kaydeden Prof. Dr. Çeker, bunların ‘mü'min', ‘Muhammedî', ‘Yusufî', ‘Münafık', ‘Ehl-i Kitap' gibi karakterler olduğunu belirterek münafıkların bir diğer özelliğinin de ‘iftiracılık' olduğunu söyledi. Çeker, şunları kaydetti: “Münafık, iftira atan tiptir. Münafıklar hiç utanıp sıkılmadan iftira atarlar. Üstelik bunu namus meselesinde yapar. Yusuf (as) kıssasına, Yahya (as) kıssasına, Meryem ve Aişe analarımızın yaşadıkları olaylarda bakın, hep münafıklar iftira atmıştır. Zira münafıklar Allah (cc)'ı güya aldattığını sanan tiplerden oluşur.”

YEREL GAZETENİN PROVOKASYONU TUTMADI

Hadım yasası ve tecavüzle ilgili sözleri çarpıtıldıktan sonra adeta medya lincine tabi tutulan Prof. Dr. Orhan Çeker'e Bolu'da halk sahip çıktı. Günler öncesinden Bolu Gündem adlı yerel bir gazetenin provokatif başlıklarına aldırmayan halk, konferansın düzenlendiği salonu hınca hınç doldurdu. Bolu'da yerel olarak yayın yapan Bolu Gündem gazetesinin “Dekolte giyene tecavüz edilir diyen Profesör Bolu'ya geliyor” şeklindeki provokasyonu tutmadı. Yoğun ilgi gösterilen konferansta 10 erkek ve 5 bayan üniformalı ve sivil polis görev yaptı.

AKİT'E MÜTEŞEKKİRİM

Prof. Dr. Orhan Çeker'in programından hemen sonra yanına giderek röportaj talebinde bulunduk. Fakat ilk müdahale yanında bulunan asistanı Fatih Kot'tan geldi ve “Hocamızın programı çok yoğun. Hemen şehir dışına çıkmak zorundayız” dediler. Ama Akit'ten geldiğimizi öğrenince “Akit gazetesi her gün okuduğum bir gazete... Medyanın çarpıttığı sözlerimde de gazete olarak farkını konuşturdu” dedi. Prof. Dr. Çeker Hoca, Akit'e birkaç kelimeyle şu açıklamalarda bulundu:

* “Açıklamalarım yanlış bir noktaya çekildi. Ben tecavüz kelimesini kullanmadım. Taciz kelimesini kullandım. Tacizle ilgili olarak söyledim. Bu konuda da ‘Olayın merkezinde ve odağında kadın vardır' da demedim.”

* “Ben yalnızca şunları söyledim: Eğer kadın tacize uğramışsa, kadın bu hususta tahrik edecek şekilde dekolte giyindiği ve tahrik ettiği için bu başına geldiyse burada kabahat sadece erkekte değil, söz konusu kabahata kadın da ortaktır dedim. Fakat kadın vakur bir şekilde hareket ettiyse, dekolte giyinmemiş, buna rağmen erkek tarafından taciz edildiyse burada yüzde yüz suçlu erkektir dedim.”

* “Bu noktada da çok yaygın şekilde hatta bir milli politika halinde ahlak eğitimine ağırlık verelim dedim. Burada özellikle sarkıntılığı özendiren, tacizi teşvik eden görsel yayınlar varsa onları da yasaklayalım dedim. Bütün bu eğitim ve tedbirlere rağmen erkek tutar da birisini taciz edecek olursa ona da cezası verilmelidir.”

* “Beni eleştirenler ve sözlerimi çarpıtanlar karşısında hiç susmadım. Onlar sözlerimi çarpıttıkça, beni eleştirdikçe bana güç geldi.”

FAHREDDİN DEDE - AKİT 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.