banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Prof. Armağan; Yeni Anayasa hemen yapılmalı ve referanduma sunulmalı VİDEO
Harran Adalet ve Hukuk Derneği (HADER) tarafından düzenlenen geleneksel çorba programına Harran Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Anayasa uzmanı Prof. Dr. Servet Armağan katılarak avukatlara ‘Yeni Anayasa ve Başkanlık’ sistemi hakkında bilgi verdi.



Anayasa profesörü olan eski Rektör Prof. Servet Armağan’ın bilgi ve birikimlerinden faydalandıklarını belirten HADER Başkanı Av. Reşit Yaşar;  “Değerli akademisyen, eski rektörümüz Prof. Dr. Servet Armağan beyefendinin katlımı ile gerçekleşen çorba davetimiz ve sohbet toplantımızın meslektaşlarımız açısından çok verimli olduğuna inanıyorum. Engin bilgi birikimini ve değerli görüşlerini bizimle paylaştığı için hukukçu üstadımıza teşekkür ediyorum” dedi.



Harran Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Anayasa uzmanı Prof. Dr. Servet Armağan ise; “Yeni anayasa çalışmaları ağır gidiyor. Hemen metin yazılmalı, kamuoyu tartışmasından sonra referanduma götürülmeli” dedi.



Yeni Anayasa çalışmalarının medyada çok gündeme geldiğine dikkat çeken Prof. Armağan; “TBMM Başkanı Cemil Çiçek İstanbul hukuk fakültesi öğrencimizdir.  Bizden de talep ettiler. 18 sayfa görüşlerimizi yazarak bildirdik. Biraz ağır gidiyor. Anayasanın redaksiyonu bir küçük komisyonda yapılsa daha iyi olur. Çünkü bir müddet sonra yaz tatiline girilecek. Korkarım anayasanın redaksiyonu bitmeden yaz tatiline girilir. Böylece redaksiyonu Eylül, Ekim aylarına kalabilir. Benim dileğim ve temennim anayasa komisyonun hemen bir metin çıkarmasıdır.  Eğer ittifakla metnin çıkmasını beklersek çok uzar.  4 partinin temsilcileri çalışıyorlar. Eğer sivil bir anayasanın çıkmasını istiyorlarsa hemen bir metin olarak kamuoyuna çıkarmalılar. Zaten son sözden bir öncekini TBMM söyleyecektir” dedi.



Yeni anayasanın halka sorulması gerektiğini belirten Prof. Armağan; “Şu an hem siyasilerde hemde kamuoyunda referandum geçmiyor. Ben raporumda da belirttim yeni anayasa ile ilgili referandum yapılması gerekir. Nasıl bir anayasa olursa olsun, son sözü halk söylemeli. Referandum darbeden sonra yapılır diye bir kaide yok. Meclis anayasa komisyonu Ekim ayından Nisan ayına kadar görüş topladılar. Bu çok uzun bir süredir.  İki ay daha üzerinden geçmesine rağmen hala yazılmadı. Dileğim bu yaz referandum yapılmasıydı” dedi.



Hiçbir partinin çekinceleri nedeniyle çalışmaları yavaşlatmaması gerektiğini ifade eden Prof. Armağan; “Kimse korkmasın, kimsenin hakları özgürlükleri elinden alınmaz. Kimsenin hakları kaybolmasın diye gayret gösteriliyor. En kötü bir konunu bile iyi uygularsanız bile iyi sonuç alabilirsiniz. Kanunun koyuş gayesine göre uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız. Hiçbir parti korkmasın. ‘Benim dediğim anayasaya girmesi. Türk milleti zarar görür’ diye endişelenmesin. Bu anayasa halka sunulacak. Halk kötü olsa zaten kabul etmez.  Avrupa Birliğine girmek istediğimizden dolayı AB kriterlerini de göz ardı edemeyiz. Bu nedenle kimse korkmasın. Eğer halk bir kanunla mutlu oluyorsa o kanun doğrudur. Umarım yeni anayasa memleketimize birlik ve huzur getirir” dedi.



Şanlıurfalıları çok özlediğini ve Şanlıurfa’nın çok güzel bir şehir olduğunu ifade eden Prof. Armağan; “ Şanlıurfalı hemşehrilerimi özlemiştim. Uzun zamandır gelememiştim. Bugün burada meslektaşlarımla ilmi sohbet yapıyoruz. Bir müddet evvel İstanbul Cumhuriyet Savcılığına 28 Şubat mağduru olarak şikayette bulundum. Danıştay’dan rektörlüğe dönmem konusunda kazandığım halde YÖK bunu uygulamamıştı. Bu anlamda davacı oldum. 12 Eylül darbesinde de benzer mağduriyetler yaşamıştım. Bunları arkadaşlarla paylaşıyoruz.



Şanlıurfamız gelişmiş güzelleşmiş. Zamanında Şanlıurfa’ya hizmetlerim olmuştu. Öğrenciler yetiştirmiştim. Şanlıurfa en güzeline layıktır. Güzel hemşehrilerime sevgiler saygılar yoluyorum” diyerek sözlerini bitirdi.



Toplantıda, Türkiye’nin gündemini belirleyen Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi konularında, Harran Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Anayasa uzmanı Prof. Dr. Servet Armağan’a sorular yöneten ve görüş paylaşan avukatlar, toplantı sonunda çok faydalı bir paylaşım içerisinde olduklarını belirttiler.

www.balikligol.com

VİDEO 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.