banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Polise taş atan çocuklar için balonlu eylem

Şanlıurfa Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan grup arasında tutuklu çocukların aileleri ve Sivil Toplum Örgütü temsilcileri de hazır bulundu. İş Merkezi önünde yapılan açıklama sırasında "Tutuklu çocuklara özgürlük, taş atan çocuklar değil, silah sıkanlar yargılansın" afişi asıldı.
Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasında Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Sıtkı Dehşet, hükümetin daha fazla hoş görü, daha fazla insan hakları, daha fazla diyalog ve daha fazla barışçıl davranıp, demokratik kanallarla Kürt sorununu çözmeye davet etti. Dehşet, Diyarbakır olaylarında polise taş atan çocuklara dair; Başbakanın 'Çocukta olsa Kadın da olsa gereken yapılacaktır' sözlerini açıklamasına değindi. Dehşet, "Devlet terörünün tırmandırılarak yaşlarının iki katı oranında hapis
cezalarına çarptırılan bu çocuklarımız halen Diyarbakır, Batman, Van, Mardin, Hakkari, Siirt, Urfa gibi bölge illeri başta olmak üzere Mersin, Adana, İstanbul ve Türkiye metropollerinde şu anda yüzlerce çocuk cezaevlerinde tutuklu bulunuyor. Kürt çocuklarını ailelerine karşı bir tehdit ve şantaj aracı olarak kullanmaktadır. Adana Valisinin tutumu buna verilecek en iyi örnektir. Ailelerin yeşil kartlarını iptal ederek devletin bu yaklaşımını ortaya koymuştur
. Bu ve benzeri yöntemler Kürt sorununu çözmez
aksine daha da derinleştirir. Hükümet girdiği bu yanlış yoldan derhal geri dönmelidir. BM çocuk hakları sözleşmesinde çocuklara tanınan yasal hakların gereği derhal yerine getirilmelidir. Daha fazla asayiş daha fazla güvenlik, daha fazla şiddet, daha fazla ceza vermekle Kürt Sorunu çözülmedi çözülmeyecektir. Kürt çocuklarını, polise taş atmaya sevk eden edenleri ortadan kaldıracak adımlar ve yasal düzenlemeler yapılmalıdır" dedi.
Ana dilde eğitim görmek istedikleri için, üzerlerine gaz bombası, kurşunla ve tazyikli suyla gelen polislere taş atıkları için cezaevlerinde tutuklu bulunan Kürt çocuklarının derhal serbest bırakılmasını hatırlatan Sıtkı Dehşet, "Hükümetin daha fazla hoş görü, daha fazla insan hakları, daha fazla diyalog ve daha fazla barışçıl, demokratik kanallarla Kürt sorununu çözmeye davet ediyoruz" diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasından sonra barışı temsil ettiklerini ileri süren grup, gökyüzüne beyaz balonları uçurdu. Ellerindeki balonları uçuran grup, beş dakikalık oturma eylemi yaptı. Grup ellerinde "Tutuklu çocuklara özgürlük, taş atan çocuklar değil, silah sıkanlar yargılansın" afişi taşıdı.
Oturma eyleminden sonra grup cezaevinde halen tutuklu bulunan 120 çocuğa kart gönderdi. Eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.