banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Polis'e Suç duyursu

         
 

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Genel Seçimlerin oy sayımı esnasında İbrahim Binici’nin oyları çalındı söylentileri üzerine Şanlıurfa Adliyesine yürümek isteyen grup, Emniyet güçleri tarafından darp edildiklerini iddia ederek doktor raporlarıyla Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

İnsan Hakları Derneği Başkanı Cemal Babaoğlu öncülüğünce Şanlıurfa Adliyesine giden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) taraftarları ve olayda yaralandığını iddia eden kişiler doktor raporları eşliğinde güvenlik güçleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Şanlıurfa Adliyesi önünde basın açıklaması yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Cemal Babaoğlu; Değerli basın mensupları 12 Haziran’da yapılan Genel Seçimler sonucu mevcut partiler ve bağımsız adaylar herkes kendi imkânları doğrultusunda seçimlere katılmışlardır. Biz İHD olaraktan oluşturduğumuz gözlem heyeti ile birlikte oluşturduğumuz 25 kişilik heyet Urfa’da ve köylerde değişil yerlerde gözlemlerini yapıp ve rapor aşamasına gelmiştir.

Pazar günü yapılan seçimlerde özellikle sandıkların açılması esnasında bağımsız adaylardan İbrahim Binici’nin 4 bin oyunun çalınmasına yönelik bir telefon zinciri bir homurdanma başlamıştır. Dileğimiz bu söylentilere karşı İlin Emniyet Müdürü veya İlin Valisi tarafından bunların asılsız olduğuna dair bir açıklama yapılması gerekiyordu. Bu açıklamaların olmaması neticesinde doğal olarak bu bağımsız aday İbrahim Binici’nin tabanı, destekleyicileri de rahatsızlık duymuştur. Bunun üzerine adliyeye yürümeye gereği duymuşlardır.” Dedi.

Babaoğlu; “Valiliğin konu ile ilgili açıklama yapmaması iddialar karşısında sessiz kalması İbrahim Binici taraftarlarını ve onu destekleyen Barış ve Demokrasi Partisi’nin taraftarları sandıkların Emniyet alınması gerektiğini ve daha yakından gözlenmesi gereksinimi duymuş olup adliyeye yürümüşlerdir. Bu yürüyüş belki kanunsuz olabilir ama adı yüzünde güvenlik güçlerine düşen görev bu yürüyüşü selametli, huzurlu ve güvenli bir şekilde yürüyüşçülerin güvenliğini sağlamak ve onlara merak etmemeleri, emin olmaları yönünde teskin etmesi gereken izah etmesi gereken açıklama yerine onlara jop ve gaz bombası dahi gibi kaba güç kullanarak onlara kişiyi zedelemiş darp etmişlerdir.” Dedi.

Babaoğlu; “Bunların içerisinde 3 tane arkadaşımız, biz onlara yaralının olduğunu biliyoruz ama derneğimize müracaat eden 3 tane arkadaşımızı raporlu olmasına rağmen doktor birde kendisine baş ağrısı diye bir rapor vermiştir. Olayın trajikomik yanlarından biride budur.

Daha sonra itirazımız üzerine kendisi raporunu almıştır ve bu raporlarla birlikte adli mercilere müracaat edilip adaletin yerini bulması noktasında hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz ve dileğimiz bu tip aşırı hukuk dışı, kaba, ilkel bir tarzda müdahalenin yerine güvenlik güçlerinin ismine yakışır bir tarzda herkesin güvenliğini sağlamakla görevli olan güvenlik kuvvetlerine bir kez daha insan haklarına, onur ve hasiyetine riayet etmeleri, saygılı olmaları yönünde çağrımızı yenilerken, hukukla ilgili mücadelemizi de sürdüreceğimizi buradan ilan ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz suç dilekçelerini de savcılığa verip dileğimiz bu son hak ihlali olması da yönündedir.” Şeklinde konuştu.

 

Paşa BENZER/Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.