banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Polis olmanın şartları değişiyor

Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü, 13. dö­nem Po­lis Mes­lek Eği­tim Mer­kez­le­ri­'ne (PO­MEM) alı­na­cak 3 bin 170 er­kek ile 130 ba­yan ada­yın mü­la­kat so­ru­la­rı­nı ha­zır­la­dı. Ekim ayı için­de ya­pı­la­cak ele­me­ler­de üni­ver­si­te­li po­lis aday­la­rı zor­lu so­ru­lar­la kar­şı kar­şı­ya ka­la­cak. 80 so­ru için­de aday­la­ra çok sa­yı­da ata­sö­zü, öz­de­yiş ve öz­lü sö­zün an­la­mı ve içe­ri­ğinin so­ru­la­cağı belirtildi.

EKOLOJİK DENGE VE ÇEVRE

Aday­la­ra Av­ru­pa Bir­li­ği­'n­den, in­ter­ne­tin fay­da ve za­rar­la­rı­na, Av­ru­pa İn­san Hak­la­rı Mah­ke­me­si­'nin ku­ru­luş ama­cın­dan, ak­tif din­le­me­ye, eko­lo­jik den­ge­den em­pa­ti­ye, çev­re kir­li­li­ğin­den ko­ru­yu­cu he­kim­li­ğe ka­dar bir­çok so­runun yö­nel­ti­le­ceği kaydedildi. Mü­la­kat­ta aday­la­ra ‘S­por­da fa­na­tik­lik hak­kın­da ne dü­şü­nü­yor­su­nu­z' di­ye de so­ru­la­cak. Fa­na­tik ta­raf­tar ol­du­ğu­nu söy­le­yen­ler ele­ne­cek.

BU DEYİMİN ANLAMI NE?

Adaylara sorulması beklenen bazı atasözleri ve özdeyişler şöyle:

*Açık yaraya tuz dökülmez

*Baş başa vermeyince ince taş yerinden kalkmaz

*Öfkeyle kalkan, zararla oturur

*Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır

*Aslan yattığı yerden belli olur

*Ayranım ekşidir diyen olmaz

*Altın yere düşmekle pul olmaz

Kaynak: Bugün

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.