banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Polis kayıp 23 genci arıyor

Seçim öncesinde 5 Haziran’da HDP’nin Diyarbakır mitinginde patlayan bombaların faili olan Orhan Gönder de Adıyamayanlı’ydı. Her 2 bombacının ailesi de polise kayıp başvurusunda bulunmuştu ve ikisinin de “terör nitelikli kayıp şahıs” olarak arandığı ortaya çıktı. Her 2 patlamada da bilye ve demir parçalarıyla güçlendirilmiş TNT olduğu tespit edildi.

AĞABEYİ DE ARANIYOR

Emniyet kaynaklarına göre Adıyaman’dan başta IŞİD olmak üzere radikal gruplara 70-80 civarında kişi katıldı. Ancak Adıyamanlılar bu sayının 200 civarında olduğunu iddia ediyor. Oysa Adıyaman’da sadece 18 aile çocuklarının IŞİD’e katıldığını belirterek kayıp başvurusunda bulundu. Emniyet, yapılan başvuruları “terör nitelikli kayıp şahıs” olarak işleme koydu. Resmi kaynaklardan, Adıyamanlı 23 gencin bu şekilde arandığı öğrenildi. Aranan bu kişiler arasında Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz de bulunuyor.

UYUYAN HÜCRE İDDİASI

Adıyaman’da herkesin konuştuğu tek konu IŞİD’e olan katılımlar. Adıyamanlılar gazetecilere konuşmaktan çekinirken, kimisi de ismini açıklamadan bildiklerini, duyduklarını anlatıyor. Adıyaman’dan sadece IŞİD’e değil PKK’ya da pek çok katılım olduğunu söyleyenler de var. Ayrıca Adıyaman’da “uyuyan IŞİD hücreleri”nin olduğu iddia ediliyor. Suriye’de 4 yıl önce başlayan savaş, Adıyaman’da gerilimi had safhaya tırmandırmış durumda.

Kaynak : Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.