banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Polis karışmayınca olaysız oluyormuş!

Sivil itaatsizlik namazı!    Polis karışmayınca olaysız olyurmuş!

BDP'nin sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında Diyarbakır, Batman, Mardin'in Nusaybin, Şırnak'ın Cizre, Silopi ve Beytüşşebap ile İdil İlçeleri'nde ve birçok merkezde bugün de açık alanlarda Cuma namazı kılındı. BDP bir süre önce, 'devletin imamları arkasında namaz kılmama' çağrısı yapmıştı...

Diyarbakır Dağkapı semtinde fahri bir imamın Kürtçe okuduğu hutbeyle başlanan Cuma Namazı'na yaklaşık bin kişi katıldı. Barış çağrılarının yapıldığı namazın ardından kalabalık olaysız dağıldı.

Şırnak'ın İdil İlçesi'ndeki Barış Parkında bulunan Demokratik Çözüm Çadırı'nda cuma namasına yaklaşık 700 kişi katıldı. 2 fahri imamın kıldırdığı Cuma Namazı'nda Kürtçe verilen hutbede, "Buraya gelmemizin amacını iyi bilmemiz lazım. Amacımız camilere ve bu camilerde kılanan Cuma namazlarına, ibadetlere karşı gelmek değildir. Gün geçmiyor ki kan dökülmüyor ve insanlar öldürülmüyor. Yapılan zulümlere dikkat çekmek için bu alanlarda ibadetlerimizi yapıyoruz. Eğer gerçekten kardeşlikten söz edenler, kardeşlik duygusu olsaydı birbirimizi kandırmazdık, beraberce omuz omuza aynı safta yer alarak ibadetlerimizi yapar, namazlarımızı kılardık" dedi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Halk Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik bir grupla kılınan Cuma Namazı'na polis bu kez yaklaşmadı. Polisin uzaktan izlediği Cuma Namazı'nda BDP'li imam yönetici Ali Aktar, Kürtçe hutbe verdi. Namaz sonrası kalabalık grup olaysız dağıldı.

CİZRE'DE KADINLAR YİNE SAF TUTTU

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde BDP ilçe binasının önündeki alanda yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile Cuma namazı kılındı. Her zaman olduğu gibi bugün de kadınlar yine erkeklerin arkasında saf tutarak, Cuma namazı eylemine destek verdi. Vaaz ve hutbenin Kürtçe verildiği namaz sonrası, kalabalık olaysız dağıldı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki BDP binası önünde kurulan çadırda binlerce kişi sivil Cuma Namazı kıldı. BDP'li yönetcilerin ağırlıkta olduğu namaz sırasında seccadelerin yetersiz olması nedeniyle bazı vatandaşlar, yerlere naylon, hasır, karton ve battaniye serdi. Kürtçe hutbenin okunduğu namaza kadınlar da katıldı.

Sivil polislerin Cuma Namazı'na katılanları kameraya çekmelerine karşı çıkan bazı vatandaşlar, polise uyarıda bulundu. Kalabalık, daha sonra olaysız dağıldı.

BATMAN'DA 3 BİN KİŞİ MEYDANDA NAMAZ KILDI

Batman Belediye binasının önündeki alanda kılınan sivil Cuma Namazı'na yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Emekli imam Casim Bozkurt'un kıldırdığı Cuma Namazı'nda Kürtçe hutbe ve vaaz verildi. Polisin uzaktan takip ettiği namaz sonrası kalabalık grup, olaysız dağıldı. Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.