banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Polat'tan destekleme tepkisi

Ziraat Mühendisi Vedat Polat geciken destekleme ödemelerine tepki gösterdi. Vedat Polat her yıl Nisan-Mayıs ayında ödenen desteklemelerin bu yıl hala ödenmediğini söyledi.

Vedat Polat açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Hepimizin bildiği gibi Şanlıurfa Tarım şehridir ve Tarım Şanlıurfa’nın lokomotifidir. Tarımla ilgisi olsun olmasın Şanlıurfa’da ticaretle uğraşan ve esnaflık yapan herkesin işlerinin iyi olması, Çiftçilerin işlerinin iyi olmasına bağlıdır. Hal böyleyken, her yıl Nisan-Mayıs ayında ödenen desteklemeler Temmuz ayına gelmiş olmamıza rağmen halen ödenmemiştir ve bu konuda da hala sağlıklı bir bilgi verilmemektedir.  Özellikle, çiftçilerimiz esnafın içine çıkamaz hale gelmişlerdir. Birçok sektördeki esnaf, İnşaattan konfeksiyona ve özellikle Tarımla sektöründeki esnaflar, borçlarını, çeklerini ve senetlerini ödeyemez ve her gün ödemelerini erteler hale gelmişlerdir. Bu durumun daha uzun sürmesi Şanlıurfa’da esnaflarda ciddi sıkıntılar yaratacağı gibi, hatta belki birçok esnaf bu işten ciddi yaralar alacak ve beklide bu durum bir çok esnafın ticari hayatına mal olacaktır. Bu konuda özellikle Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat bankası daha duyarlı ve hızlı olmalıdırlar. Ve özellikle Şanlıurfa için hassas olan böyle bir konuda, Sayın Vekillerimizin Tarım Bakanlığı’na ve gereken diğer kurumlara bu konuda baskı yapmalarını beklemekteyiz.’ Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.