banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Polat: Alçak saldırı karşılıksız kalmamalıdır

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat açıklamasında, "İsrail'in giriştiği son katliam, bütün insanlığın vicdanını bir kez daha kanatmıştır. Kuruluşundan beri bölgeye terör, tedhiş, katliam ve kan saçan bu haydut devletin insanlığa karşı giriştiği cinayetler son bulmalı, alçak saldırıları Asla Karşılıksız Kalmamalıdır" dedi.
"İsrail'in bütün insanlığa karşı işlediği bu suça Karşı Hepimiz Ortaya Güçlü Bir İrade Koymalıyız" diyen Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, İsrail'de yaşanan saldırıları "İnsanlık suçu" olarak değerlendirip nefretle kınadı.

 Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Polat, "Yıllardır insafsız bir kuşatma altında bulunan Gazze halkına insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan sivillere karşı uluslar arası sularda, İsrail ordusu tarafından alçakça ve barbarca bir güç kullanıp onlarca Müslüman kardeşlerimizi katledip yaralayan Siyonist zihniyeli İsrail'i nefretle kınıyoruz. İsrail'in, bu saldırısıyla masum insanları katlederek gaddar, zalim ve çirkin yüzünü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bu haince saldırıya yapmamız gereken, siyaset, iş dünyası, sivil toplum ve medya olarak birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Teröre karşı tek millet-tek yürek olarak ortaya güçlü bir irade koyanları destekliyoruz. Zulme karşı yapılan her mücadelenin yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. İsrail'de yaşananları, gerekçe ne olursa olsun kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyet'in inde yaşayan her fert haince yapılan bu saldırıya karşı bir bütün olarak karşı duracak güce sahiptir. Hükümetimiz en sert tepkiyi koyarak insanlık suçlarını işleyenlere gereken karşılığı verirken, Müslüman halkımız ve Dünya kamuoyu da bu saldırılar karşısında asla sessiz kalmamalıdır. Milletçe hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

İsrail saldırısı oturma eylemiyle kınandı

Şanlıurfa'da yüzlerce kişi, İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptıkları silahlı saldırıyı kınamak için oturma eylemi yaptı.
 Balıklıgöl Parkı Anfi Tiyatro Salonu'nda toplanan yaklaşık bin kişi, oturma eylemi yaptı.

Vatandaşlar açtıkları dev Filistin bayrağı ile İsrail aleyhine sloganlar attı. Daha sonra Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne geçildi. Vatandaşların yaptığı oturma eyleminde şiirler okundu. Saldırıda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Bazı bayan eylemcilerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Sloganlar atan kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.