banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Planör eğitiminin kursu açıldı
THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ile eğitim kursunun açılışını gerçekleştirilen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, verilen eğitim ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.



THK İl Temsilcisi Murat Akaltun’un da hazır bulunduğu açılışta Vali Güvenç, eğitim alan kursiyerlerle görüştükten sonra alanda gerçekleştirilen ilk planör uçuşunu da izledi.



Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, bugün Şanlıurfa’nın iki güzel yüzünü daha gördüklerini belirterek, “Önce hipodromumuzda THK adına yapılan güzel bir yarışı izledik. İngiliz atları yarıştı. Elazığlı bir yetiştiricimizin atı Şampiyon oldu. Hipodromun Şanlıurfa’ya büyük katkıları var. 700 civarında insan orada istihdam ediliyor. Önemli bir ekonomik sektördür. Arkasındanda eski hava alanımızda THK’nın planör eğitim kursu açılışına geldik” dedi.



Kursa katılım için binin üzerinde katılım olduğunu söyleyen Vali Güvenç, bunun çok sevindirici olduğunu belirtti. 200 gencin 15 gün sürecek olan planör eğitimi kursunu alacağını ifade eden Vali Güvenç, “Kaçıranlar için söylüyorum. Bu eski hava alanının değerlendirilmesini, burada bir uçuş eğitim merkezinin kurulmasını; inşallah ileride üniversitemizle de görüşerek bir meslek yüksek okulunun açılmasını arzu ediyoruz. Çünkü burada buna müsait altyapı var. Şu anda ülkemizde yoğun kış şartları sürmesine rağmen biz açık havada at yarışı da yapabiliyoruz. Planör eğitimini de yapıyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buna cesaret edip dilekçe veren bütün Urfalı genç kardeşlerimin de hepsini tebrik ediyorum.  Bunlar şehrimizin markalaşması ve tanıtılması bağlamında katkı sağlayacak değişik yönlerdir. Bu tür faaliyetleri geliştirmemiz lazım. Burayı seçtikleri için THK’ya da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ise, Şanlıurfa’da hava şartlarının çok iyi olduğunu, anadolunun iç kısımlarında ve kuzeyinde ağır kış koşulları sebebiyle havacılık eğitimlerini yapmanın güç olduğunu söyledi. Şanlıurfa’da 30 kişilik gruplar halinde 15’er günlük periyotlar halinde eğitim verecek şekilde burada çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Osman Yıldırım, “Bu uçuşlarda da amacımız bölge gençliğine,  Türk gençlerine, Urfa’mızda yaşayan gençlerimizin ayağına eğitimi getirerek onlara bu hizmeti vermek istiyoruz. Bu eğitimimiz yalnız planör eğitimiyle kısıtlı kalmayacak bunun yanında paraşüt ve model uçak eğitimlerimizde devam edecek. Amacımız senenin 12 ayında Urfa’da eğitim verecek bir tesis kurmak. Bu tesisimizde de öncelikle burayı bir havacılık eğitim merkezi yapalım. Bölgenin havacılık eğitimiyle ilgili bir merkezi olsun ta ki buraya bir havacılık meslek yüksek okulu kuralım. Yine havacılığımız çok hızlı gelişiyor ve önümüzde ki dönemde de bunu takip eden birkaç yıl içerisinde de burada bir uçak ve helikopter bakım merkezi kurmak istiyoruz ve bu kuracağımız merkezde de yalnız Urfa değil bölgede insanlarımız için iş olsun aş olsun diyoruz. bu faaliyetlerimizi yürüteceğiz” şeklinde konuştu.



Konuşmaların ardından planörü inceleyen Vali Güvenç, kursiyerlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.



Bu arada bölgede havacılık sektörünün geliştirilmesi ve sevdirilmesi amacıyla gerçekleştirilen “Planör Eğitimi Başlangıç Kursu” havacılık sektörünün temelini oluşturan ilk eğitim çalışması. 15 günlük periyotlar halinde 30’ar kursiyerin katılacağı eğitimler sonunda yaklaşık 200 kursiyer eğitim almış olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.