banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

PKK'yı bitirecek Bordo Bereliler dağa çıktı

Hükümet, bölgede demokrasinin kazanımlarını kaybetmeden, terörle mücadelede sert askeri önlemleri hayata geçiriyor. Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in önceki gün yaptığı 3 saatlik "en uzun görüşmenin" ardından atılacak adımlar netleşti. Erdoğan'a yakın bir isim YAŞ atamalarıyla bölgeye gönderilen yeni komuta kademesinin rolüne işaret etti ve sonuçların yakında alınacağını belirtti.

 

ÖZEL HAREKÂT TÜMENE VERİLDİ

Kritik atamalar Şırnak-Hakkâri hattında yoğunlaşıyor. Komutan atamaları dağ ve komando okullarında görev yapmış deneyimli isimler arasından seçildi. Bölgedeki komutanlar profesyonel askerleri eğiten birimlerden gönderildi. Komutanlarla birlikte bölgeye daha fazla profesyonel güç gönderilecek. Bordo Berelilerin sahada artık daha etkin rol oynayacağının altı çizildi.

 

Hava destekli nokta operasyon lar ve Kazan Vadisi operasyonu benzeri hamlelere ağırlık verileceği belirtildi. Ağustos'taki YAŞ atamalarında en dikkat çeken isim 2. Ordu Komutanlığı'na getirilen Orgeneral Galip Mendi oldu. Mendi, Irak ve Suriye sınırından da sorumlu olan 2'inci Ordu Komutanlığı'na atandı.

Mendi, Org. Özel'in güvendiği komutanlardan olmanın yanısıra özel kuvvetlerin kurucularından birisi olarak da tanınıyor. Bu arada Jandarma Özel Harekat Taburlarının Şırnak'ta bulunan 23. Sınır Tümen Komutanlığı'nın emrine verildiği ve tümene Atak helikopteri desteği yapıldığı öğrenildi.Hakkari'nin sorumluluğu da tecrübeli bir generale verildi.

Isparta Dağ ve Komando Okul Merkez Komutanı Tümg. İsmail Metin Temel, Hakkari-Yüksekova'daki 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'na atandı. Kritik illerden biri olan Hatay'a da Ağrı'da görev yapan Tuğg. Hakan Atınç getirildi. Bölgedeki komutanlar ise operasyonları karakollardan sevk ve idare etmeye hazırlanıyor. Org. Özel'in bölgedeki komutanlara kesin talimat göndererek, "Karakollarda erlerle birlikte kalın" dediği öğrenildi.

Kaynak: Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.