banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

PKK'nin 'Xerzan' mezarlığına hava destekli operasyon

Bitlis’te, çözüm sürecinde PKK tarafından inşa edilen ‘Xerzan’ mezarlıklarına hava destekli operasyon düzenlendi. Dün gece saatlerinden itibaren başlayan operasyonun halen devam ettiği bildirildi.

Mezarlığa ve bölgedeki kırsal kesime düzenlenen operasyon nedeniyle Bitlis-Hizan Karayolu ve çevre köylerle olan bağlantılar insan ve araç trafiğine kapatıldı.

Gece saatlerinden bu yana devam eden hava destekli operasyonla ilgili Bitlis Valiliği yazılı bir açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, asker, polis ve korucuların katıldığı operasyonda Bitlis merkeze bağlı Ölek köyü kırsalı ile Sehi Ormanları mevkiinde PKK’ye yönelik hava destekli operasyon başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, operasyonlar kapsamında daha önce tespit edilen PKK mensuplarınca inşa edildiği ve kullanıldığı belirtilen yapıların yıkıldığı belirtilerek Ölek köyü kırsalında başlatılan operasyonun devam ettiği ifade edildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.