banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula 1899 Hoffenheim Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI

PKK'nin tehdit ettiği aile evini terk etti

Son zamanlarda sözde özerklik, hendek, çatışma ve sokağa çıkma yasağı ile gündeme gelen Diyarbakır’ın Sur ilçesinde mağduriyetler devam ediyor.

İlçede oturan halk büyük mağduriyetler yaşarken, kazılan hendek ve barikatler günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Evlerinin önüne kum torbaları ile barikat kurulan aile PKK’nin tehditleri nedeni ile bulundukları evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Fatih Paşa Mahallesi, Şaloğlu Sokakta oturan bir aile evlerinin önüne kum torbaları ile barikat kurulması ve PKK’nin tehditleri yüzünden evlerini terk ederek başka bir yere taşınmak zorunda kaldı.

Bugün sabah saatlerinde PKK’lilerin ilçe sokaktaki evlerde oturan vatandaşlara sokaklara çıkamama konusunda tehdit ettiklerini belirten ilçe mahalle sakinleri yaşanan bu saldırı ve tehditlerden dolayı halkın evlerini terk ederek ilçeden çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Kurban Bayramı nedeniyle akraba, komşu ve yakınlarını ziyaret dahi edemediklerini belirten mahalle sakinleri PKK’nin tehdit ve engellemeleri nedeni ile bayramı idrak edememenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtiler.

Hatırlanacağı üzere dün akşam saatlerinde evlerinin önüne barikat kurulmasına müsaade etmeyen HÜDA PAR üyesi kişinin evine uzun namlulu silahlar ve bombalarla saldırılmış, dün geceden bu yanan saldırı altında olan aile HÜDA PAR heyetinin bölgeye giderek alması ile kurtulabilmişti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.