banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

PKK'nin katlettiği doktorun adı hastaneye verilerek yaşatıldı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 2 ay önce PKK tarafından katledilen Dr. Abdullah Biroğul’un adının Kulp Devlet Hastanesine verilmesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Nurhak Ensarioğlu, görevi esnasında katledilen doktorun adının yaşatılmasının kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.

Dr. Abdullah Biroğul’un ilçede sevilen, sayılan bir doktor olduğunu belirten Nurhak Ensarioğlu, “Sağlık-Sen olarak bu kardeşimizin isminin Kulp Devlet Hastanesine verilmesi noktasında ciddi girişimlerimiz ve çabalarımız oldu. Katledilen Dr. Abdullah Biroğul’un halk sağlığı personeli olması hasebiyle, Halk Sağlığı Diyarbakır il Müdürü Dr. Mehmet Aslan ile görüşmelerimiz oldu. Kendisine böyle bir talebimiz olduğunu ifade ettik. Bu konu ile ilgili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat Kangın ile de görüşmelerimiz oldu. Yapılan görüşmeler sonucunda Sağlık Bakanlığının devreye girmesiyle PKK’nin katlettiği doktorun adı hastaneye verilerek yaşatıldı.” dedi.

“Hayat kurtarmak için hayatlarını feda ediyorlar”

Bu tür olayların bir daha olmamasını temenni ettiklerini belirten Ensarioğlu, sağlık çalışanlarının hayat kurtarmak için hayatlarını feda ettiklerini ifade ederek; hizmetten, kardeşlikten, birlik ve beraberlikten yana olduklarını söyledi.

Dr. Abdullah Biroğul’un hayatını kaybetmeden önce yüzlerce kilometrelik yolu hizmet için gittiğini ve bunu hastaları için yaptığını belirten Ensarioğlu, Biroğul için Allah’tan rahmet dileyerek “Daha önce de Kocaköy ilçesinde 112’de çalıştığı esnada trafik kazası sonucu vefat eden Ersin Aldan isimli bir kardeşimiz vardı. Kardeşimizin adının yaşatılması için de müracaatlarımızı yaptık.” diye konuştu.

“Niye Yasin’in ismi okuduğu okula verilmesin ki”

Yasin Börü isminin de okuduğu okula verilmesi gerektiğini dile getiren Ensarioğlu, “Yasin Börü’nün ‘halka hizmet, hakka hizmet anlayışıyla’ çalıştığı esnada vahşice katledilmesi, onun ne kadar mazlum olduğunu gösterir. Bu bakımdan Yasin’in de adının okuduğu okula verilmesi güzel bir çalışma olabilir. Niye Yasin’in ismi okuduğu okula ismi verilmesin ki, temennimiz onun da isminin bir okula vermesidir. Bu anlamda gerekli çalışmalar yapılmalıdır.” dedi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.