banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

PKK'nin fırlattığı roket 3 iş yerini tahrip etti

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Şeyh Sait Meydanını da içine alacak şekilde genişletilen ve 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı 9’ncu gününe girdi.

İlçede polisle PKK’liler arasında çıkan çatışmada esnasında  PKK’nin TOMA  aracına fırlattığı roket, 3 işyerine isabet ederek kullanılamaz hale getirdi.

İş yerleri tahrip olan esnaflar, zararlarının büyük olduğunu ve derhal karşılanması gerektiğini belirttiler.

‘Bizi kalkan yapmak istiyorlar’

Olayın gece yaşanan çatışmalar esnasında meydana geldiğini belirten işyeri sahibi Hamdullah Mola, “Her şey ortada. Ne halde olduğumuz belli. Ne yapacağız şimdi? Mağduruz. Zararımız karşılanmalı.” dedi.

İsmini vermek istemeyen bir iş yeri sahibi ise, “Neden hep hedefte biz varız? Roketler neden başımıza yağıyor? Bu savaşı kapımızın önüne kim getirdi? Bu zulümdür. Biz ne yaptık da bunlar başımıza geldi? Evimize mermiler geliyor. İş yerlerimize roketler yağıyor. Hedef kim, anlamadık. Bizi kalkan yapmak istiyorlar.” diye sitem etti.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve 2 polisin hayatını kaybettiği merkez Sur ilçesinde, 2 Aralık Çarşamba günü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş,   3 Aralık Perşembe günü saat 16.30'dan itibaren Dağkapı Şeyh Sait  Meydanı da yasak kapsamına alınmıştı.

Sokağa çıkma yasağı 9’ncu gününe girerken, ilçede polis ile PKK’liler arasındaki çatışmalar aralıksız devam ediyor. Çatışmalardan dolayı en büyük zararı ise ilçe halkı görüyor.   (M. Sıddık Bilge/İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.