banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

PKK'nin attığı havanlar Yüksekova'ya düştü

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde PKK’nin attığı 7 havandan 4’ünün ilçe merkezinde Dize, Yeşildere, Kışla ve Orman Mahallelerine düştüğü belirtildi.

Hakkâri Valiliğinden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada atılan havanların Dize, Yeşildere, Kışla ve Orman Mahallelerine düştüğü belirtilerek, 14 Eylül 2015 günü akşam saatlerinde Yüksekova İlçe merkezinde bulunan 3.Piyade Tümen Komutanlığına, PKK tarafından 7 adet havan atıldığı bilgisi paylaşıldı.

Saldırıda 3 havan mermisinin Şehit Piyade Üsteğmen Halil Durmaz Kışlasına, diğer 4 havan mermisinin ise Dize, Yeşildere, Kışla ve Orman Mahallelerine düştüğü belirtilen valilik açıklamasında, havan saldırılarına eş zamanlı olarak ilçenin farklı noktalarından askeri kışlaya ağır makinalı silahlarla saldırı düzenlendiği, düzenlenen saldırılara askerler tarafından anında karşılık verildiği belirtildi.

Bazı görsel ve yerel internet sitelerinde çıkan “Top atışı sonucu bir evin çatısının tahrip olduğu” haberlerinin yalan olduğu, yapılan incelemeler sonucu çatıda meydana gelen tahribatın sebebinin, PKK mensuplarının attığı havan topları olduğu belirtilen açıklamada, saldırılar sonrası bir bayan PKK mensubunun silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu belirtilerek,  teslim olan örgüt üyesi hakkında yapılan araştırmada kadının “Kayıp Şahıs” olarak arandığı ve olayla ilgili adli makamlarca soruşturma başlatıldığı belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.