banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

PKK'lilerin döşediği mayınlar can almaya devam ediyor

Sokağa çıkma yasağının 5’inci gününe girdiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’liler tarafından yol ve hendeklere yerleştirilen patlayıcılar polisler tarafından imha ediliyor. Tahrip günü yüksek patlayıcının imhası sırasında sivil bir vatandaş hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre;  Nusaybin ilçesi Abdulkadir Paşa Mahallesi Çağ Çağ Caddesi Veysıkê mevkiinde PKK’liler tarafından yola mayın döşendi. Mayını fark eden polis ekipleri, yola tuzaklanmış mayını infilak ettirildi. Mayının patlamasıyla 43 yaşındaki Hasan Dal isimli vatandaşın evinin duvarı yıkıldı. Ne olduğu anlamak için bahçeye çıkan Dal, ikinci mayının patlamasıyla ağır yaralandı.

Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan Dal, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Dal'ın cesedi otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırıldı.

Bu arada Fırat ve Abdulkadir Paşa mahallerindeki camileri işgal eden PKK’liler, cami hoparlöründen PKK marşları çalıyor. Görgü tanıkları, PKK’lilerin Abdulkadirpaşa Mahallesi Kartopu Sokağı'nda bulunan Seyitler Camisi’nin girişine de mayın döşediğini bildirdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.