banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

PKK Diyarbakır Bağlar'a nasıl girdi? Şok görüntüler ortaya çıktı



14 Mart akşamı Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesi’ne giren PKK’lilerin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde mahalleye ağır silahlar taşındığı, çukur kazılıp barikat kurulduğu görülüyor.

Sokaklardaki parke taşlarını söküp barikat yapan silahlı PKK’lilerin mahalleye roketatar, biksi gibi silahlar da taşıdıkları görüntülere yansıyor.

Görüntülerde mahalleli olduğu tahmin edilen bir kadının da olaylarda barikat kuran PKK’lilere yardım ettiği, çevre bilgisi topladığı, gözetleme yaptığı da dikkat çekiyor. PKK’li gruba sorumluluk yapan bir kişinin ise bu kadını çağırıp öptüğü ve tebrik ettiği de görüntülere yansıyor.

Görüntülerdeki kadının PKK’lilere çukur ve barikatların kazılması için kazma ve kürek temin ettiği öğrenilirken, mahalleliden ise kimsenin bu gruplara destek vermediği görülüyor.

İlke Haber Ajansı’nın (İLKHA) ulaştığı görüntülerde silahlı PKK’lilerin kiminin yüzünün açık olduğu kiminin ise kapalı olduğu ise dikkatlerden kaçmadı.

PKK’lilerin Kaynartepe Mahalle’sinde çukur kazıp barikat kurmaları üzerine başlatılan operasyonlar neticesinde çatışmalar çıkmış ve Diyarbakır Valiliği kararıyla 15 Mart saat 09.00'da mahallenin tamamında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Çatışmaların diğer mahallere sıçraması üzerine yasak Gürsel Caddesi’nin Cemiloğlu Caddesi’nden Bağlar dört yola kadar olan kısım ve Nukhet Coşkun Caddesi’nin tamamını kapsayacak şekilde genişletilmişti. Yasak ve çatışmalarla beraber bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve tank girmişti. (M. Sıddık Bilge- İLKHA)




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.