banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

PKK'liler bir TIR'ı ateşe verdi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde polis lojmanlarına dün bombalı araçla saldırıyı düzenleyen PKK’liler, bugün de tarihi İpek Yolu’nu çıkarak gasp ettikleri TIR’larla yolu kesmek istedi.

İpek Yolu’nun hemen kenarında bulunan Dicle Mahallesi’nden çıkarak yaklaşık 10 TIR’ı gasp eden silahlı PKK’liler, gasp ettikleri TIR’larla barikat oluşturdu. Olay yerine polis ekiplerinin sevk edilmesinin ardından çatışma çıktı.

Çıkan kısa süreli çatışmanın ardından olay yerinden kaçan PKK’liler, bir TIR’ı da ateşe verdi. Barikat olarak kullanılan TIR’ların yoldan kaldırılmasıyla tarihi İpek Yolu tekrar trafiğe açıldı.

15 mahalleden oluşan ilçenin Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde en son 14 Aralık 2015 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve 21 Aralık’ta bu yasak genişletilerek ilçenin tamamına yayılmıştı. İlçe genelindeki yasak ise iki hafta sürmüştü. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.