banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

PKK'liler 85 yaşındaki ihtiyar kadını yaraladı

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde ikamet eden 85 yaşındaki Makbule Ermiş, PKK’lilerin evini mevzi olarak kullandığını, bu yüzden bütün eşyalarını bırakıp evi terk ederken kendisine ateş açıldığını ve ayağından yaralandığını söyledi.

PKK’lilerin kendisini bastonuyla yürüdüğünü görmesine rağmen ateş ettiklerini belirten Makbule Ermiş, evde zihinsen engelli oğluyla beraber yaşadıklarını, evlerinin mevzi olarak kullanıldığı için canlı hedef haline geldiklerini ifade etti.

Diğer oğlunun evine gittiği sırada kendisine ateş edildiğini belirten Makbule Nine,  Tarihi Kurşunlu Camii’nin önünde vurulduğunu belirterek, ardından PKK’liler ile arasında geçen diyaloğu anlattı. Ermiş, “Beni nasıl vurursunuz, Allah sizin belanızı versin. Ne hâle soktunuz beni,  görmüyor musunuz elimde bastonla yürüyorum. Niye vurdunuz beni.” diye serzenişte bulunduğunu dile getirdi.

Makbule Nine, ayağından kan aktığını gördükten sonra onlara kendisini vuranlara, “Bakın ayağımdan kan geliyor. Siz her şeyi yasakladığınız için ambulans da gelmiyor, burada kan kaybından öleceğim.”  dediğini söyledi.

Yerde yaralı olarak uzanırken Allah’a dua ettiğini söyleyen Makbule Nine, sözlerine şöyle devam etti:   “Ayağıma bakarak dedim ki, Ya Rabbi eğer bu ayağıma şifa vereceksen sen biliyorsun. Alacaksan da sen biliyorsun, zaten senindir.” 

PKK’lerin kendisini götürüp bir kenara attığını ifade eden Makbule Nine, “Beni taşırken ayağımı çok acıttılar. Ben de onlara bağırarak beddua ettim. Bana sesini yükseltme, bağırma dediler. Ben de bağırıyorum ki sesim Allah’a, Peygambere, göklere gitsin. Benim hakkımı sizden alsın ve sizin belinizi kırsın dedim.” şeklinde konuştu.

Komşularının araması sonucu kızının ve oğlunun kendisini almaya geldiğini belirten Makbule Nine, çocuklarının kendisini bir el arabasına koyarak Saray Kapı Mahallesi’ne getirdiklerini, oradan da hastaneye kaldırıldığını söyledi.  (Yunus Sırat- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.