banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

PKK'dan Kürt aydınlarına ölüm tehdidi

PKK tarafından kurulan ve en son Taksim'deki bombalamayla gündeme gelen TAK, Kürt aydınlar Mehmet Metiner, Şivan Perver ve Muhsin Kızılkaya'yı tehdit etti. Perver, Metiner ve Kızılkaya işbirlikçi ve hain ilan edildi.

Örgütün internet sitesinde önceki gün yayımlanan bildiride “Adları ne olursa olsun (Perwer, Metiner, Kızılkaya vb) Kürt halkı bu yılanları tanımaktadır ve Kürt halkı tüm tarihsel bilinci ile ihanet ve işbirliğinin cezasız bırakılmaması gerektiğinin farkındadır” ifadelerine yer verildi. Şivan Perwer’in, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile yaptığı görüşmelere atıfta bulunulan bildiride, bu görüşmelerle Türkiye Cumhuriyetin’in kendisine ‘işbirlikçi ve hain’ devşirdiği iddia edildi. Perwer, Metiner ve Kızılkaya için “Kürt halkının vicdanı rahatlamadan hain ve işbirlikçiler yataklarında rahat uyumayacaklardır” ifadeleri kullanıldı.

Örgüt, açıklamasında eylemsizlik kararının hiçbir zaman alınmadığını, eylemselliğin en alt seviyeye çekildiğini de vurguladı. Taksim’de Çevik Kuvvet otobüsüne saldırıda bulunan canlı bombayı şehit olarak andı. Örgütün açıklaması sonrasında başlatılan soruşturmada Şivan Perwer, Mehmet Metiner ve Muhsin Kızılkaya’nın yanı sıra Kemal Burkay’ın da örgütün hedef tahtasında olduğu iddia edildi. Muhsin Kızılkaya, Emniyet Müdürlüğü’ne davet edilerek konu hakkında bilgilendirdi. Dün Emniyet Müdürlüğü’nde bilgi alan Kızılkaya’nın, talep etmesi durumunda valilik tarafından koruma alacağı öğrenildi.

‘Şahin’ örgüt TAK

Kürdistan Özgürlük Şahinleri (Teyrebazen Azadiya Kurdistan, TAK) adlı örgüt PKK tarafından şehirlerde şiddet eylemleri yapmak üzere kurulsa da, yaptığı saldırılarla zaman zaman PKK’nın tepkisini de çekti. TAK, en son Taksim’de 31 Kasım 2010 tarihinde canlı bomba saldırısında bulunmuştu. PKK lideri Murat Karayılan eylemi kınamıştı. Örgüt bu kınamaya tepki gösterse de, daha sonra başka bir eylemde bulunmadı.

‘Demokrasi için yazıyorum’

Muhsin Kızılkaya, koruma alıp almayacağına henüz karar vermediğini söyledi. Kızılkaya, şöyle konuştu: “Ben yıllardan beri bu memlekette demokrasinin gelişmesi için yazan, konuşan bir adamım. Beni kimsenin öldürebileceğini tahmin etmiyorum. Ne yazık ki bu memlekette düşünen, okuyan, yazan insanların başı bu tür tehditlerle belada. Bu tür şeylerle bir yerlere varılamaz. Elinde silah olmayan, yazdıklarından ve konuştuklarından başka savunma aracı olmayan insanlara tehditler savurmak ne derece ahlaki, insani bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

‘BDP görüşünü açıklasın’

PKK’nın hedefi olan Mehmet Metiner, şunları söyledi: “PKK’nın kendine muhalif Kürt aydınlarına yönelik sindirme girişimi bu. PKK’nın bu eylemi konusunda ses çıkarmayan ama dillerinden barışı düşürmeyen Türk aydınlarını ses çıkarmaya, BDP’yi görüş açıklamaya çağırıyorum. Kürt halkını, PKK’nın sindirme politikalarına artık yeter demeye çağırıyorum. Demokrasiden barıştan yana tüm güçleri yaşam, ifade ve basın özgürlüğü konusunda saf tutmaya çağırıyorum. Bugüne kadar neye, nasıl inandıysam söyledim.” Salih Aydın / RADİKAL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.