banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

PKK'dan

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bayrama 3 gün kala şehrin en işlek yerinde açılan alışveriş tezgâhları 3 gün kalmasına rağmen halen açılmadı. Nedeni ise PKK…

Her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında çeşitli bahaneler üreterek halkın bayramları kutlamasına engel olmaya çalışan PKK, bu geleneği bu yıl da sürmeye devam ediyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde esnafı dolaşan PKK yandaşları, bayram tezgâhı açmamaları ve bayram şekeri satmamaları konusunda tehdit edildikleri ortaya çıktı.

Bayram öncesi borç altına girerek bayram şekeri aldıklarını belirten esnaf, mallarını satmamaları durumda büyük bir krizin kendilerini beklediği ve şuan perişan halde olduklarını aktardılar.

İsminin yazılmasını istemeyen bir esnaf, PKK'nın İslami bayramları protesto edip gayri İslami gün ve bayramları büyük coşkuyla kutladığına şahit olduklarını kaydederek, “Amaçları İslami bayramların kutlanmasına engel olmaktır.” dedi.

Vatandaşlar ise PKK yandaşlarının tüm baskılarına rağmen büyük bir ilgiyle Kurban Bayramı’na hazırlık yaptıklarını, ancak şeker bulmada sıkıntı çektiklerini ifade etti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.