banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

PKK, Urfa'da HDP'li vekilleri öldürecekti!

Viranşehir ilçedeki HDP'li vekillerin ve bölge belediye başkanlarının yapacakları özerklik açıklamaları öncesi açıklamanın yapılacağı parka bomba yerleştirmeye çalışan 1'i yaralı 5 kişi, yaşanan kovalamacanın ardından dün yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulanan kişilerin, ilçede bugün HDP'nin yapacağı sözde "özerklik" açıklaması esnasında parktaki bombayı patlatarak sabotaj yapmayı planladıkları öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Valiliğinden de bir açıklama yapıldı.

İŞTE VALİLİKTEN YAPILAN O AÇIKLAMA:
İlimiz Viranşehir ilçesinde örgüt mensupları tarafından sözde özerklik ilan edileceği, kurtarılmış bölge oluşturularak vatandaşın güvenlik güçleri ile çatıştırılmasının amaçlandığı şeklinde bilgiler alınması üzerine konu ile ilgili çalışmalara başlanmıştır.

Bu doğrultuda örgüt mensupları tarafından 10 Eylül 2015 tarihinden itibaren Viranşehir İlçesinde düşük yoğunlukta sokak eylemlerine başlanmış, güvenlik güçlerine yönelik 12.09.2015 günüzırhlı aracın geçişi sırasında TNT tabir edilen patlayıcı ile güçlendirilen uzaktan kumandalı bomba infilak ettirilmiştir. Söz konusu eylemde, zırhlı aracın zarar gördüğü ancak herhangi bir ölüm ya da yaralanma olayının yaşanmadığı anlaşılmıştır.

Eylemi gerçekleştiren şahıslar tarafından sözde özerkliğin ilan edileceği 15.09.2015 günü aynı tür eylem yapılacağı, eylemin sözde özerkliğin ilan edileceği basın açıklamasının yapılacağı alana çok yakın bir yerde planlandığı şeklinde bilgiler alınması üzerine, eylemi gerçekleştirecek örgüt mensupları keşif yaptıkları sırada, biri yaralı olarak, toplam 5 (beş)terörist güvenlik güçlerince yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan ikisinin örgüt kamplarında sabotaj eğitimi aldığı tespit edilmiştir.

Ayrıca sözde özerklik ilan edilmesi faaliyetlerini organize eden, halkı bu faaliyet içerisinde yer alması için zorlayan örgüt mensuplarının yakalanmasına yönelik 15.09.2015 günü 32 adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyon sonucu 17 şahıs gözaltına alınmış, gözaltına alınan şahıslarla birlikte 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Basın ve Kamuoyuna duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.