banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

PKK şüphelileri adliyede
Edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele Şubesi polisleri yürüttüğü çalışmalarda; bir süre önce ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenen Urfa Kültür ve Sanat Merkezi'nde PKK terör örgütü propagandası yapıldığı ve örgütün dağ kadrosuna eleman gönderildiği iddiaları üzerine çalışma başlattı. Düzenlenen enstrüman kurslarına katılan kursiyerler ile görüşen polis, merkezin yönetici ve eğitmenlerine yönelik takip başlattı.



Polis, 3 ay süren çalışmasında suç işlediği saptanan 19 ismi takip etti. 3 aylık süreçte takip edilen 19 kişiden 5'i; PKK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis, kalan 14 ismin yakalanması için geçen salı günü savcılık kararı ile şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 14 şüpheliden 11'i gözaltına alınırken, bu kişilerin evlerinde bulunan bilgisayarlar ile çok sayıda malzemeye de incelenmek üzere el konuldu. 3 şüphelinin bulunamadığı operasyon kapsamında, ruhsatsız olduğu için mühürlenen Urfa Kültür ve Sanat Merkezi'nde de arama yapıldı.



GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLERDEN 2'Sİ 18 YAŞINDAN KÜÇÜK

Gözaltına alınan şüphelilerden 2'si 18 yaşından küçük olduğu için Çocuk Şubesi'ne teslim edilirken, 9'u ise Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Sorgulamalarında büyük bölümü susma hakkını kullanan veya suçlamaları reddeden 11 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Geniş güvenlik önlemi alınan adliye binasına getirilen şüpheliler, polis eşliğinde içeri alındı. 2'si çocuk yaşta olan 11 şüpheli Cumhuriyet Savcısı'na; 'PKK terör örgütü üyesi olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak' ile 'terör örgütüne yardım etmek' suçlarından ifade vermeye başladı.

GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.