banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Şanlıurfa Valiliği urfahaber Urfa

PKK protestolarında HDP binalarına saldırı

Akşam saatlerinden itibaren birçok yerde PKK'ye yönelik protesto eylemleri düzenlenirken, bazı eylemlerde gruplar HDP binalarına saldırmak istedi. Polisin gruplara engel olması nedeniyle birçok yerde olaylar yaşandı.

Müdahaleye rağmen kimi yerlerde HDP binalarına ulaşan eylemciler, binaları taşlayıp, ateşe vermek istedi.

Ankara Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsü önünde yürüyüşe başlayan bir grup, Kızılay Meydanına geldi. Burada yapılan açıklamaların ardından dağılan kalabalıktan bazı gruplara AK Parti ve HDP binalarına yürümek istedi.

Polisin müdahale ettiği gruptan bazıları HDP Genel Merkezine ulaşarak binayı taşladı, HDP tabelasını kırdı. Polisin gaz kullandığı olaylarda eylemci grup dağıldı.

Alanya, Silifke, Aksaray, Çanakkale, Bursa, Elazığ, Amasya, Çorum, Kocaeli ve Gaziantep'te de eylemci gruplar HDP binalarına yürümek istedi. Polis müdahalesinin yetersiz kaldığı kimi yerlerde gruplar HDP binalarını taşlayıp, tabelalarını söktü, tahrip ettiği yerleri ateşe vermek istedi. Olaylarda bazı eylemciler de gözaltına alındı.

Orhangazi'de HDP binası taşlandı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde düzenlenen protestoda HDP ilçe teşkilatını taşlayan bir grup, HDP tabelasını kırarak, bayrağını yaktı. Grup polis müdahalesiyle bölgeden ayrıldı.

Gaziantep'te TOMA'lı müdahale

Gaziantep’te akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 3 bin kişilik kalabalık artan şiddet olaylarını protesto etti. PKK aleyhine slogan atan grup daha sonra HDP Şehitkamil ilçe başkanlığı binasına yürümek isteyince polis kalabalık gruba TOMA'lardan tazyikli su sıkarak müdahale etti.

Kalabalık grup daha sonra PKK aleyhine sloganlar atarak dağılırken, kentte güvenlik önlemleri arttırıldı.

Kocaeli'de 5 gözaltı

Kocaeli'de Ülkü Ocakları'nın hayatını kaybeden asker ve polisler için gerçekleştirdiği yürüyüş sırasında HDP binasına yürüyen gruptan 5 kişi gözaltına alındı.

Yürüyüş yapan grupların HDP binasına girmesini önlemek için polis ekipleri, yoğun güvenlik önlemleri aldı. Dün yaşanan olayların ardından bugün de HDP binası önüne ve çevresine polis bariyerleri konularak tedbir alındı.

Saat 19.00'da başlayan yürüyüşte grup içerisinde kısa süreli kavga çıktı. HDP binası önünde çıkan arbede sonrası MHP'li yöneticiler, HDP binası önünde herhangi bir saldırı yaşanmasının önüne geçmek gruba engel oldu. Çıkan arbedenin ardından kalabalık grup Sabri Yalım Parkı'na doğru yürüyüşüne devam etti. Ülkü Ocakları'nın Sabri Yalım Parkı'nda yaptığı basın açıklamasının ardından grup yavaş yavaş dağılmaya başladı. Tekrar HDP binasına yönelen kalabalıktan bazılarının burada çıkardığı olaylar sonrası polis gruba biber gazıyla müdahale ederek 5 kişiyi gözaltına aldı. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.