banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

PKK MHP'ye kalkan oldu!

PKK örgütüne yakın bir haber ajansının yayınladığı habere göre, KCK'nın Yürütme Konseyi Üyesi olduğu belirtilen Duran Kalkan, Dörtyol'da yaşanan olayların altında MHP'nin değil, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın elinin olduğunu ileri sürdü.

Kürtlere yönelik saldırıların İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın örgütü tarafından organize edildiğini savunan Kalkan, iddialarını şöyle dile getirdi: 

"Amanosları temizleyin" derken kastettiği yerler, Mersin'den Antep'e, Maraş'a ve Malatya'ya kadar olan alandır. Bu sözlerle buraları yakıp yıkın demektedir. Dikkat edilirse, ondan sonra araziyi yakmaya başladılar. Şimdi her tarafta ormanların yandığı söyleniyor. Hemen o emir ardından Dörtyol olayı oldu. Kesinlikle onu yapanlar Beşir Atalay'ın örgütüdür. İnegöl ve Dörtyol'da yaşananlar, çapulcuların, milliyetçilerin yada MHP örgütünün işi değildir. Hepsi AKP hükümetinin, İçişleri bakanı Beşir Atalay'ın işidir. Resmi olarak da bunlardan İçişleri bakanı sorumludur. Bu olaylar engellenememişse, sorumlusu içişleri bakanıdır. Fakat engellemekten ziyade emir verdi. MHP'liler yaptılar desek bile, bunu Beşir Atalay'ın örgütü yapmıştır. O zaman Beşir Atalay MHP yönetimi midir? Fakat MHP'liler ile AKP çatışma halindedir. MHP'liler Beşir Atalay'ı niye dinliyor?

KONTRGERİLLA, ERGENEKON HÜKÜMETİ VAR
"Kesinlikle öyle değildir. Onu yapan devletin kendisi, kontrgerillanın kendisidir. Beşir Atalay'ın bir kontrgerilla şefi olduğu açığa çıktı. Öyle olduğu için bu kadar cüretli konuşabildi. Hiç kimse konuşamıyor. Demek ki öyle olduğu için İçişleri bakanı, MGK'nin daimi üyesi ve sözde açılım politikasının mimarı, koordinatörü yapılmış. Tayip Erdoğan'dan daha etkilidir. Bunun üzerine AKP hükümeti Tayip Erdoğan ile Bülent Arınç'ın hükümeti midir, yoksa Beşir Atalay, Cemil Çiçek ve Vecdi Gönül'ün örgütü müdür diye düşünüyorum. Güvenlik komitesi diyorlar, bunlar toplanıyorlar. Aslında açığa çıktı ki Tayip Erdoğan ve arkadaşları bazı makamlarda oturabilmenin karşılığı olarak hükümeti kontrgerillaya devretmişler. Cemil Çiçek'in Özel Harp Dairesi elemanı olduğu, askerden onun için sivilleştirilip görevlendirildiğini herkes biliyor. Nerede iktidar varsa, otuz yıldır oradadır ve sanki devletin değişmez yöneticisi gibi devam ediyor. Partiler değişiyor, Cemil Çiçek, Abdulkadir Aksu -şimdi de Beşir Atalay çıktı- değişmiyor."

"Karşımızda AKP hükümeti değil de, bir kontrgerilla, Ergenekon, özel savaş hükümeti var. Tayip Erdoğan gibi güçler onlarla uzlaşarak, bazı makamların sahibi olmuşlar. İktidarda olmak ve bazı maddi imkanları elde tutabilmek için bunlara teslim olmuşlar. Son uygulamalarda böyle bir sonuç ortaya çıktı. Bu konuda biz epeyce de netleşiyoruz. Çünkü açılım adı altında yaptıklarında hiçbir şey yoktu. Açılımdan bu kişi sorumlu kılındı. Açılımın ne bir içeriği ne de bir planı var. Beşir Atalay ne düşünür ve ne söylerse açılım politikası o oluyor. Bu yetkiyi ve gücü nereden alıyor? Tayip Erdoğan bile öyle değildir. Ona danışarak konuşuyor. Bu kadar yetkili bir kişidir. Şimdi bir kontrgerilla saldırısıyla karşılaştık. Bu bir tehdittir."


habervaktim.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.