banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Ağrı Merkez Küpkıran Mahallesinde düzenlenen kahvaltıya katılan Vali Musa Işın, mahalleli ile bir araya geldi. Burada konuşan Vali Işın, PKK'nin Kürtleri dinsizleştirip, Stalinist bir yönetim ile ezmek istediğini söyledi. Vali Işın, PKK'nin camileri, Kur’anları, okulları ateşe verdiğinin altını çizen Vali Işın, "Bunlar Müslüman olabilir mi?" diye sordu.

PKK ve siyasi kollarında yöneticilik yapanların çocuklarını Avrupa ülkelerinde okuttuğunu hatırlatan Vali Musa Işın, "Siz Kürt iseniz kız çocuklarını götürüp iğfal etmeyeceksiniz. Siz Kürt iseniz Kürtlerin camilerini yakmayacaksınız. Siz Kürt iseniz Kürtlerin çocuklarının okullarını yakmayacaksınız. Sizin kendi çocuklarınız Amerika'da İngiltere'de okuyacak, fakir fukaranın okulunu yakacasınız, camisini yakacaksınız, evini talan edeceksiniz, 70 yaşındaki adam size evinin kapısını açmadı diye öldüreceksiniz, bir kadını ve çocuğunu öldüreceksiniz, utanmadan sıkılmadan bu halka düşmanlık edeceksiniz ondan sonra da ‘Ben Kürdüm beni destekleyin’ diyeceksiniz. Siz Kürt değilsiniz, siz onun bunun uşağısınız. Siz halkımızın düşmanısınız. Siz bu milletin dinine, canına, malına, huzuruna düşmansınız. Siz asla ve asla Kürtleri temsil edemezsiniz. Kürtler samimidir, misafirperverdir, dindardır, namusuna düşkündür." ifadelerini kullandı.

"Camileri ateşe verip, Kur’anları yaktılar"

30 yıl boyunca PKK'nin ahlaksızlığı, edepsizliği ve hayasızlığı yaydığını belirten Vali Işın, "Bunlar esnafı haraca bağlamıştı, dağa götürüyordu, her türlü çirkinliği yapıyorlardı. Bunlara sizlerle beraber hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz. Bunlar bu memlekette 30 senedir her türlü ahlaksızlığı, edepsizliği, hayasızlığı, düşmanlığı, insansızlığı, her türlü melaneti yaptılar. Bakın görüyorsunuz, Diyarbakır ve diğer yerlerde camilerimizi ateşe veriyorlar. Kur’an-ı Kerimleri üst üste veriyorlar mevzi yapıyorlar ateşe veriyorlar. Bunlar Müslüman olabilir mi? Siz bunları camide görür müsünüz, cumaya gidiyorsunuz var mı yanınızda cumaya gelen. Namaz da görür müsünüz, oruç tuttuklarını görür müsünüz." şeklinde konuştu.

"PKK projesi, Kürtleri dinsizleştirmektir"

PKK'nin Stalinist bir yönetim ile Kürtleri ezmek istediğini söyleyen Vali Musa Işın, sözlerini şöyle sonlandırdı: "PKK projesi tamamen Kürtleri dinsizleştirmektir. Dinsizleştirdikten sonra da Stalinist bir yönetimle halkı ezmektir. Yaptıkları odur. Bakın en son Kuzek Irak'ta Barzani ne dedi, ‘Yeter artık yav bu millete yaptığınız. 530 tane köyümüzü boşaltmışsınız, her türlü zulmü yapıyorsunuz. Defolun gidin buradan’ dedi. Biz de bunları içimize sokmayacağız. Allah'ın izni ile bunlara fırsat vermeyeceğiz. Çünkü bunlar Kürtlere düşman. Siz bu basireti gösteriyorsunuz Ağrılılar olarak. Köyümüze, mahallemize çocuklarımıza sahip çıkacağız. Komşularımıza anlatacağız bunların çirkef yüzlerini."

Yapılan kahvaltının ardından Vali Işın, mahalle sakinleri ile ilgilenip onları sorunlarını dinledi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.