banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Terör örgütü PKK mensuplarınca, açılan hendek ve kurulan barikatlar nedeniyle İlçe Kaymakamlığınca 18 Ekim’de Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Yüklü miktarlarda patlayıcı tuzaklandığı iddia edilen hendek ve barikatlar, 4 gün süren sokağa çıkma yasağına rağmen  kaldırılmaması, vatandaşları tedirgin ediyor. Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde ikamet eden ve kaygıları nedeniyle kameraya konuşmak istemeyip, isimlerinin yazılmasını istemeyen vatandaşlar, bu durum yüzünden ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, evlerine gidip gelirken, hayati endişe taşıdıklarını ifade ettiler.

Hendeklerin kapatılmasını  isteyen vatandaşlardan M.Y., “Okulların açılmasından yaklaşık  bir ay geçmesine rağmen, PKK militanlarının yollara hendek kazıp barikat kurması sebebiyle kardeşimi okula göndermekte sıkıntı yaşıyoruz. PKK'lilerın  son olarak 18 Ekimde tekrardan Tekel, Mescit ve Konak Mahallelerine giden yollara hendek açıp barikat kurması ve o barikat ve hendeklerin halen durması, orada okuyan kardeşimi ve bütün öğrencileri etkilemektedir. Bu hendek, barikat ve silahlı militanların halen üç mahallede bulunması sebebiyle, Fevzi Çakmak İlkokulu ve Orta Okulu, Silvan İmam Hatip lisesi, Silvan Anadolu Sağlık Meslek lisesi, Türk Telekom Yatılı Bölge Ortaokulu ve Silvan Hasuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrencileri etkilemektedir. Milli eğitim bu okullarda okuyan öğrencileri, mağdur olmamaları için, her ne kadar Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi ve diğer okullara almışsa da biz veliler olarak derhal o barikat ve hendeklerin kapatılmasını istiyoruz.” dedi.

Tekel Mahallesinde ikamet eden M.E. isimli vatandaş ise, “Ben mümkün mertebe namazlarımı camide cemaatle kılan bir insanım. PKK'lıların Ağustos ayından beri bizim mahalle ve diğer mahallelerde yaptıkları hendekler, barikatlar ve yollara kurmuş oldukları patlayıcılar yüzünden, camiye gidip ibadetimizi bile rahat bir şekilde yapamıyoruz. Burada bir kaç sefer sokağa çıkma yasağı ilan edildi, yollar temizlendi ama, PKK'liler tekrardan bu yoları kapatıyor. Camiye gidip rahat bir şekilde namazlarımızı kılamıyoruz. Sırf bu yüzden, Tekel, Ramazaniye, Hayırsever, H.Şevket Güzel, Hakikat, Hidayet ve Kaniya Zazo camilerinde düzgün bir şekilde ezan okunamadı. Öğle ve ikindi vakitlerinde bazen gelebilen görevliler, akşam, yatsı ve sabah namazlarında güvenlik gerekçesi ile gelemiyorlar. Biz ibadetlerimize ve camilerimizden ezan sesinin yükselmesine engel olan bu teröristlerin buradan derhal temizlenmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

Hendek ve barikatlar yüzünden vatandaşların sağlık hizmeti de alamadıklarını belirten M.E., “Bizim mahallede   4 nolu Aile Sağlık Merkezi de bulunuyor.  Fakat PKK'lilerın sürekli olarak burada hendek ve barikat kurması sebebiyle sağlık hizmeti de verilemiyor.   Tekel mahallesinde hasta olan bir vatandaş hendekler yüzünden çarşıya kadar yürüyerek ya da onu sırtta taşınarak götürülmek zorunda kalınıyor.”  şeklinde konuştu.

S.E isimli mahalle sakini ise, “Biz dinine namusuna bağlı Kürtleriz. PKK mensuplarının iki aydan beri burada bulunan üç mahalleyi abluka altına alması ve bu mazlum Kürt halkına dinsizliği dayatmak istiyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. PKK'nın duvarların üzerine Biji sosyalizm yazması ve Kürtçe yazı ile ‘Kürdno rabın dilané, dilan dilana meye ılmé mamosté lenin lé pışiya meye.’ yazdığı bu  yazılar, PKK'nın kirli yüzünü bir kez daha ortaya koyuyor. Dindar Kürt halkına dinsiz  Lenin'in ilmini nasıl dayatmak istediklerini bütün Kürt halkının görmesi lazım.” İfadelerini kullandı.

(İLKHA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.