banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

'PKK katletmiş devlet seyirci kalmıştır'

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, geçen yıl Karlıova’da PKK tarafından katledilen Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın’ın şehadet yıl dönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Bu cinayetlerde HDP’nin azmettirici olduğunu, PKK’nin tetikçilik yaptığını söyleyen Tasalı, devletin ise olaylara seyirci kaldığını söyledi.

PKK’lilerin 09 Ekim 2014 tarihinde Cengiz Tiryaki’yi Serpmekaya köyündeki evinde, çocuklarıyla birlikte bulunduğu sırada silahla taradığını hatırlatan Tasalı, “Saldırı sonrası ağır yaralan Cengiz Tiryaki kardeşimiz 20 Ekim 2014 tarihinde ameliyat olduğu Malatya Turgut Özal Tıp fakültesi hastanesinde hakkın rahmetine kavuştu. Fethi Yalçın kardeşimizi de sabah saat: 08.00’de işe giderken evinin önünde bir araçtan açılan ateş sonucu olay yerinde şehit ettiler. İki kardeşimizin şahadetlerinin birinci yıldönümünde kendilerini rahmetle yâd ediyoruz. Allah kendilerine gani gani rahmet etsin, bizlere ve sevenlerine şefaatçi yapsın. Bir kez daha şahadetlerini tebrik ediyoruz. Yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyoruz. Kardeşlerimizin katillerini, azmettiricilerini ve yardım/yataklık edenleri bir kez daha lanetliyoruz.” dedi.

“Şehitlerin sevenleri, dava arkadaşları ve takipçileri olarak onları asla unutmayacağız”

 “Herkes şunu çok iyi bilsin ki; bizler şehitlerin sevenleri, dava arkadaşları ve takipçileri olarak onları asla unutmayacağız.” diyen Tasalı, “Onların mirasına, emanetlerine ve misyonlarını yaşadığımız müddetçe sahip çıkacağız, yollarını sürdüreceğiz. Bizler, hak davanın neferleriyiz, bizleri öldürerek bitireceklerini ve davamızdan vazgeçireceklerini sananlar yanılacaklar ve yaptıklarına pişman olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

“HDP’liler azmettirmiş, PKK’liler tetikçilik yapmış, devlet ise seyirci kalmıştır”

Tasalı konuşmasını şöyle sürdürdü:  “İki kardeşimizin şehadetinde devletin apaçık ihmali var. Bu, olay yeri inceleme tutanakları ve tanıklarının ifadeleriyle de sabit. Yine son bir yıl içinde Karlıova’da teslim olan ve tutuklanan PKK’lilerin ifade tutanakları gösteriyor ki katil PKK’dir. Olaydan hemen sonra azmettirici Milletvekili İdris Baluken olaylar için ‘provokatör ve karanlık el’ gibi açıklamaları yapmış, asıl failleri gizlemeye çalışmıştır. HDP’liler azmettirmiş, PKK’liler tetikçilik yapmış, devlet ise seyirci olmuştur. Devlet, çözüm süreci bozulmasın diye hiçbir müdahalede bulunmamıştır.”

Tasalı son olarak, “Herkese şunu hatırlatmak istiyoruz; zalim ister bir devlet, ister bir örgüt olsun, zülüm kimden gelirse gelsin asla kabul etmediğimize tarih şahittir. Zalimler hiçbir zaman muvaffak olmamıştır, bundan sonrada olmayacaktır.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.