banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

PKK, hamile kadın ve çocuğunu canlı canlı yakacaktı!

Cizre ilçesine bağlı Nur Mahallesi’nde PKK’nin dün sabaha doğru dindar ilçe halkını hedef aldığı saldırıların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Saldırı anında içerisinde çocuk ve kadınların da bulunduğu 10’larca ev, uzun namlulu silahlarla taranırken bir çok ev ise kundaklanarak içindeki ailelerle birlikte yakılmak istendi.

Saldırı anını İLKHA’ya anlatan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyeleri ile dindar ilçe halkı, PKK’nin bu saldırı ile çok büyük katliam hedeflediğini ancak Allah’ın yardımı ile buna ulaşamadıklarını ifade ettiler.

“Hamile eşim ve çocuğumu canlı canlı yanacaklardı”

PKK’nin çoluk çocuk demeden tüm ailesini hedef aldığını dile getiren Şemsettin G. (32), olay anını şöyle aktardı: “Göstericiler uzun namlulu silahlarla evimi taradılar. Evin penceresini kırıp molotoflarla ateşe verdiler. Eşim bu durumu fark edince 2 yaşındaki oğlum Uğur’u alıp banyoya kaçtı. Göstericiler sonra evin kapısını kırarak içeri girip bütün evi oda oda ateşe verdiler. Ben ve birkaç arkadaşım komşumuzun duvarından atlayarak evimizin banyo duvarını kırdık ve eşim ile çocuğumu oradan çıkardık. Eğer duvarı kırmasaydık hamile eşim ve çocuğum canlı canlı yanacaktı.”

“Jandarma ve polisi aramamıza rağmen müdahale edilmedi”

Eşi ve 4 çocuğuyla uyuduğu sırada evine silahlı saldırı yapıldığını belirten Halis G. (35) “Olay dün sabaha doğru saat 03.00’te oldu. Yaklaşık 13 saat sürdü. Evimizi delik deşik ettiler. Ben eşim ve çocuklarım yatak odasında yatıyorduk. Kendimizi yerlere atarak ancak kurtarabildik. Jandarma ve polisi aramamıza rağmen müdahale etmediler. Mecburen çocuklarımı evin diğer tarafına götürebildik. Çok ağır silahlar kullandılar. Biksi, kanas ve keleşnikof ile saldırdılar. Dört bir yanımızdan saldırıyorlardı, kafamızı yerden kaldıramıyorduk. Attıkları mermiler evimizin iç kapısını delerek banyo kapısına kadar gitti. Saldırı sırasında mutfak tarafında yangın çıktı. Kardeşimle birlikte gelerek söndürdük. Eğer söndürmeseydik evimizde büyük bir yangın çıkacaktı. Allah’ın yardımı olmasaydı belki hepimiz ölürdük.” ifadelerini kullandı.

Mahmut G. ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “Gece silah sesleri duydum. Önce bize saldırdıklarını fark etmedim, baktım ki pencere ve duvarlarımızdan sesler geldi. Uyanıp heyecandan aşağı inecektim. Bizim mutfaktan duman çıktığını gördüm ve abimle birlikte eğilerek mutfağa geldik çıkan yangını söndürdük.”

Osman G. de, “Benim aracım mahalle başındaydı. Çatışma sırasında aracıma çok mermi isabet etti ve şuan aracım kullanılamaz duruma gelmiş.”dedi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.