banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

PKK evinin mevzi yapılmasını istemeyen Bozkurt'u öldürdü

Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği Şırnak’ın Cizre ilçesinden sağlıklı haber alınamıyor. Verilen haberlerin büyük kısmı PKK medyası tarafından servis edildiği için PKK’nin halka yaptığı baskı ve cinayetlere yer verilmiyor. Son olarak polis tarafından öldürüldüğünü iddia ettiği 70 yaşındaki Selahattin Bozkurt’un evinin mevzi yapılmasına izin vermediği için PKK tarafından katledildiği ortaya çıktı.

Yakınlarından alınan bilgilere göre akşam saatlerinde Bozkurt’un Cudi Mahallesinde Şeyh Feyzullah Cami yakınlarında bulunan evine gelen bir grup PKK’li evin kendilerine verilmesini istedi. Mezbaha Sokak No 142’de bulunan tek evini vermek istemeyen Bozkurt direnmeye devam edince PKK’liler tarafından taranarak katledildi.

Güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen Bozkurt’un akrabası, yaşananları şöyle anlattı: “Selahattin yasak öncesi tüm ailesini güvenlik sebebi ile akrabalarının yanına göndermiş, evde tek başına kalıyordu. Akşam saatlerinde Selahattin’in evine bir grup PKK'li geldi ve evini mevzi yapmak istediklerini söyledi. Selahattin her yeri harabeyi çevirdiniz, evimi mevzi yapmanıza izin vermeyeceğim diyerek onlarla tartışıp izin vermedi. Bunun üzerine PKK’liler Selahattin'i tarayıp öldürdüler.

Yaşananları birçok akrabası bilmesine rağmen olayın gerçekleriyle bilinmemesi için kirli bir propaganda yapılıyor ve olay böyle kapatılmak isteniyor."

Öldürülen Bozkurt’un cenazesi önce Cizre Devlet Hastanesine oradan da Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bozkurt'un cenazesi hastane morgunda bekletiliyor.

Öte yandan, PKK medyasının olayı 70 yaşındaki Selahattin Bozkurt’un polisler tarafından öldürüldüğü şeklinde haber yapması dikkat çekti.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.