banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

PKK Cizre'de çatışmaları yaymaya çalışıyor

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’de çukur ve barikatların olmadığı yerde çatışmaların yoğunlaştırılmak istenmesi ‘PKK, çatışmaları başka yerlere yayıp halkı hedef haline getirmek istiyor’ yorumlarına neden oldu.

Dün, Cudi mahallesinde çatışmaların yoğun olarak yaşandığı saatlerde PKK’li bir grup çukur ve barikatların olmadığı, bazı vatandaşların hâlen ikamet etmekte olduğu Dağkapı Mahallesi’ne sızdı. Bunun üzerine polis ve asker tarafından söz konusu mahalleye operasyon başlatıldı. Mahalledeki Kavaflar Sokağı’na havan topu fırlatılırken sokakta bulunan birçok ev ve araç zarar gördü.

Çıkan çatışmalarda bir aileye ait ev de büyük hasar görürken yaşanan tahribat sonrası yaklaşık 35 kişilik ev halkı mahalleyi terk etmek zorunda kaldı.

Tüm bu yaşananlar PKK’nin çatışmaları başka yerlere yayıp sivil halkı hedef yaptığı yorumlarına neden oldu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.